Brookies

Jaga retsepti

Siin küpsetises on koos kaks head asja. Cookies ja brownies.

Selle küpsetise näol on tegu  magusasõprade unistusega.


Küpsise kiht:

60g võid, toatemperatuuril

110 g heledat muscovado suhkrut

1 muna

125 g jahu

0,25 tl soodat

35 g valge šokolaadi tükke


Brownie kiht:

90 g võid

90 g tumedat šokolaadi 

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

135 g suhkrut

25 g kakaod

65 g jahu

35 g valge šokolaadi tükke

soolahelbeid


Määri võiga 18 cm vorm. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane või ja suhkur kaussi ning vahusta mikseriga heledaks vahuks. Lisa muna ja vahusta kuni muna on segunenud. Lisa jahu, sooda, näpuotsaga soola ning šokolaaditükid. Pressi küpsisetaigen ettevalmistatud vormi ning pane vorm 30 minutiks külmkappi.

Brownie kihi tegemiseks  sulata või ja šokolaad vesivannil. Lase jahtuda ca 10 minutit. Vahusta munad, vanillisuhkur ja suhkur. Lisa munad šokolaadi-võisegule.

Lisa ka jahu, kakao ja valge šokolaaditükid ning sega ühtlaseks taignaks. Laota taigen küpsisetaigna peale ning raputa peale ka soolahelbeid.  Küpseta ahjus ca 40 minutit või kuni puidust tikk on peaaegu puhas kui paned selle koogi sisse. Koogi pealmine osa peab jääma kergelt vedel ning pealmine kiht mõnusalt krõbe.

Lase koogil jahtuda enne tükkideks lõikamist.

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega. Koostisosad: 1 pakk kuivpärmi 120

#mymumisthebestcookever