Ekleerid kamakreemi ja pohladega

Jaga retsepti

 

Aeg on käes. Hakkame sättima.😊
Suure sünnipäeva eel sobivad maiustamiseks väga hästi ekleerid kamakreemi ja pohladega.

Ekleerid:
150 ml vett
60 g võid
Pisut soola
2 tl suhkrut
100 g nisujahu
2-3 muna

Täidis
100 ml vahukoort
200g kohupiimapastat ( rasvatut)
5 spl suhkrut ( kui nii magus ei meeldi siis reguleeri vastavalt oma soovile)
2 spl kama
Ca 0, 5 dl terveid pohli
1. Kuumutada potis vesi, või, suhkur ja sool seni kuni või on sulanud.
2. Lisada jahu ja kuumutada kogu aeg segades, kuni moodustub ilus taignapall potis.
3. Lase taignal pisut jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Sega ühtlaseks. Tainas ei tohi olla vedel vaid peab olema piisava paksusega, et saaks pritsida kasutades tordipritsi.
4. Pritsi ekleerid küpsetuspaberil ja jäta piisavalt suured vahe, et ekleerid ei küpseks kokku.
5. Kuumuta ahi 250 C-ni. Pane ekleerid ahju ja keera ahju kuumus maha. Hoia 15 minutit. Seejärel tõsta ahju kuumus 180 C-ni ja küpseta ekleere veel ca 30 minutit.
6. Samal ajal tee Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja kama ning vahusta veel. Lõpuks lisa ca 0,5 dl pohli.
7. Kui ekleerid on jahtunud lõika ekleerid pooleks ja täida täidisega.

vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350