Jõuluvürtsidega kõrvitsakook Alma Jäämarja kohupiimakreemiga

Jaga retsepti



Koogipõhja koostisosad:
3 L suuruses muna
150 g suhkrut
200 g kõrvitsapüreed
2 tl  sidrunimahla
100 g jahu
2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
0,75 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl soola
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
125 g purustatud kreeka pähkleid
pisut suhkrut rätikule raputamiseks.

Täidise koostisosad:
300 g Alma jäämarja kohupiimakreemi
50 g tuhksuhkrut
100 g Alma Eesti võid

Vooderda küpsetuspaberiga  küpsetusplaat suurusega 40*25 cm.
Vahusta mune ca 3 minutit ja lisa väikeste osadena suhkur. Vahusta kuni segu muutub helekollaseks. Lisa segule kõrvitsapüree ja sidrunimahl.
Sega omavahel jahu, muskaatpähkel, ingver, sool, kaneel ja küpsetuspulber. Lisa kuivainete segu muna-kõrvitsasegule ja sega ühtlaseks taignaks. Määri taigen ühtlase kihina pannile ja kata purustatud kreeka pähklitega.
Küpseta 190 C juures ca 12-14 minutit. Jahuta 5 minutit. Tõsta kook suhkruga ülepuistatud köögirätikule (pähklitega pool jääb vastu rätikut). Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber. Rulli koogipõhi kokku alustades pikemast küljest. Lase täielikult jahtuda.
Vahusta või (toatemperatuuril) tuhksuhkruga heledaks vahuks ja lisa kohupiimakreem. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi.
Määri kreem koogipõhjale.
Keera kook rulli alustades pikemast küljest.
Lase koogil seista külmkapis vähemalt 1 tund enne serveerimist.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga .

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Pesto Gran Regale juustuga

Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran