Peedi-porgandikotletid hakklihaga
Peet ja porgand annavad kotlettidele kergelt magusa maitse ja teevad kotletid mõnusalt mahlaseks. Maitseks on lisatud veidi tšillihelbeid, et anda kotlettidele ka pisut vürtsikust. Kastmeks
Peet ja porgand annavad kotlettidele kergelt magusa maitse ja teevad kotletid mõnusalt mahlaseks. Maitseks on lisatud veidi tšillihelbeid, et anda kotlettidele ka pisut vürtsikust. Kastmeks
Kas olete märganud, et argipäeva õhtul napib ideid kiire õhtusöögi valmistamiseks? Mul välja pakkuda üks imeliselt kiire retsept, mis sobib sügisesse ja miks mitte ka
Mõnus suvine pasta kukeseente ja värske suvikõrvitsaga. Maitseb enamasti hästi kõigile ja pealegi on valmistamine imelihtne. 4 sööjale 250 g spagette 400 ml vahukoort 3
Rabarber sobib hästi ka soolaste roogade valmistamiseks. Kookospiimaga kokku annab rabarber mõnusa mekiga panniroa. Sellest kogusest jagub 3-4 sööjale. Vaja läheb: 4 spl toiduõli 2
Retsept aastast 1864- Makaroni, Italiamalt, küpsetada Need makaronid murtakse sõrmepikkusteks tükkideks, pestaks siis nad ärra, seataks neid külma wee ja rohkest solaga kema ülles. On
Aasiapärases kastmes veiseribid, mis sobivad serveerimiseks praetud riisi ja ahjus tehtud porganditega. Vaja läheb: 1,2 kg veiseribi 3-4 spl jahu praadimiseks toiduõli 35 g Hoisin
Retsept kolmele. Koostisosad: 200 g tükeldatud tomateid omas mahlas 500 g puljongit (kana, köögivilja) 1 väike sibul, peeneks hakitud 2 sl oliivõli 175 g risotto
Üks väga mõnus ja esinduslik roog, mis sobib hästi jõululauale. See roog on kalasõprade lemmik. Retsept on mõeldud 8-le sööjale Vaja läheb: 500 g lõhefileed
Läätsedega lasanje on mõnus ja maitsev sügisene toit. Valmistamine võtab pisut aega aga samas maitseb imeliselt. Vaja läheb: 200 g punaseid läätsi (poolitatud), pestud 1
Lihapallid ei jäta kedagi külmaks. Seda rooga võib korraga kohe rohkem teha, siis jätkub seda ka järgmiseks päevaks ja siis maitseb see veelgi paremini. Lihapallide
Sügisene ahjuroog, mida on eriti mõnus valmistada just sügisel, kuna kõik värske on oma aiast võtta. Vaja läheb: 4 suurt punast paprikat 150 g punaseid
Esmaspilgul võib see kombinatsioon tunduda veidi kummaline aga uskuge mind see maitseb hästi. Ja sobib see kaste imeliselt just värskete kartulitega. Vaja läheb: 40 g
Otsustasin jagada teiega oma toitu, mida mäletan hästi oma lapsepõlvest. Seda tehti meil kodus suviti ja alati oli tegijaks isa, kes oli selle retsepti kaasa
Mõnus suvine kaste, mis sobib hästi värskete kartulite juurde ja ka burgeri vahele. Vaja läheb: 200 g hapukoort 50 g tomateid (1 väiksema suurusega
Midagi taimset lihatoitude vahele ka. Väga sina peal ma nende toitudega ei ole aga nagu öeldakse harjutamine teeb meistriks. Vaja läheb: 80 g tekstureeritud taimse
Üks kerge ja lihtne toit koos perega nautimiseks. Lihapallide koostisosad: 1200 g seahakkliha 2 sibulat 110 g šampinjone 1 muna 0,5 tl musta pipart 10
Koostisosad: 1 sl võid + veel pisut ahjuvormi määrimiseks 450 g kartuleid 1 tl jahu 100 g vahukoort 50 g vett 1 purustatud
Koostisosad: 400 g kodust hakkliha 50 g riivsaia 75 ml piima 1 muna 0,25 tl musta pipart 1 tl soola 200 g hapukapsast 2 spl
Muskaatkõrvitsa maitse on mõnusalt magus ja sobib ravioolide sisse imehästi, Kõrvits tuleb ahjus röstida ning valmistada sellest püree. Sellest kogusest saavad eelroa 4 persooni. Pastale
Üks mõnus külma ilma toit. Tulvil maitseid ja tekstuuri. See on üks minu suurimatest lemmikutest, mida hea meelega teiega jagan. Sellest kogusest saad 4 portsonit
Veise bulgogi on Koreapärane kiirelt ja kõrgel temperatuuril küpsetatud ning eelnevalt marineeritud veiseliha. Liha on eelnevalt 24 tundi hoitud sojakastme, seesamiõli, küüslaugu ja ingveri marinaadis.
Vaat see on alles kiire õhtusöögiretsept. Koostisosi on vähe ja valmis saab toit kiirelt. Õhesõnaga, mis viga on toitu valmistada, kui osa tööd on sinu
Kes ütleks ära mõnusast pehmest ribist, mis on tulvil mõnusaid maitseid- ilmselt mitte keegi. See retsept oleks mõnusaks sissejuhatuseks kevadisse grillihooaega. Katseta ahjus, et siis
Hiina nuudlid, mida on lihtne valmistada ning mis on imeliselt maitsvad. Kes on kord proovinud see soovib neid ikka ja jälle. Koostisosad: 100 g munanuudleid
Mõnus liharoog, mida saab kasutada erinevate nuudli-riisiroogade ja baode valmistamisel. Vaja läheb: 1,5 spl Hiina viievürtsisegu 3 spl Hiina riisiveini 3 cm värsket ingverit, riivitud
Kui enam poest pelmeene osta ei taha võib neid ka ise teha. See võtab küll aega aga tulemuseks on maitsekad ja mõnusad ampsud. Valmis pelmeene
Retsept on pärit Ukraina köögi kokaraamatust ja erineb ehk pisut sellest millise täidisega meie oleme harjunud pelmeene sööma. Aga väga huvitav ja samas ka maitsekas
Selle aasta toidu väljakutse üheksandaks koostiosaks on Timur berry ehk Timuri pipar. See on väga haruldane piprasort, mida kasvatatkse Nepaali mägedes. Pipral on unikaalsed tsitruselised
Selle aasta toidu väljakutse kaheksandaks koostiosaks on Shichimi Togarashi spice. Maitseainesegu vürstikate ja sidruniliste toonidega. Esimest korda valmistasid seda maitseainesegu Jaapani maitseainete kaupmehed Edo linnas
Selle aasta toidu väljakutse viienddaks koostiosaks on kanamaitseainesegu (Roasted chicken mix). Lihtsad ja mõnusad maitsed, mis rikastavad igapäevaseid toite. Valmista kana oma tavapärasel viisil ning
Mahlane seakael magusas mee-küüslaugukastmes- lihtsalt ülimaitsev ja kiire argiroog. Vaja läheb: 600 g seakaela tükk 25 g sojakastet 35 g mett 5 küüslauguküünt purustatud 1
Teiseks koostisosaks 2022 aasta toidureisil on Bretooni karri (Breizh curry). See maitseaine segu viib meid tagasi Briti Ida-India Kompanii (East India Company (EIC)) aegadesse 17. sajandil. Briti- Ida
Esimene põnev koostisosa, mida selle aasta toiduväljakutsel kasutame on Fleur de sel grillitud vürtsidega. Fleur de sel on haruldane ning kallis meresool, mis on
Isetehtud vorstid, mis praadides muutuvad krõbedaks ning vorst on mõnusalt sibulaitseline. Vorstide jaoks läheb vaja: 1 kg seakaelakarbonaadi 350 g suitsuseapõske, ilma kamarata 25 g
Ise tehtud vorstid, mis praadides muutuvad krõbedaks ning vorst on mõnusalt juustune ning kergelt suituse küüslaugumaitsega. Vorstide jaoks läheb vaja: 2 kg seakaelakarbonaadi 550
Chorizo ahjuvorstid, mis on praetud pruuniks ja hiljem ahjus küpsetatud lehttaignakoorikus ja mõnusas munatäidises. Chorizo ahjuvorstid tegin ka ise. See oli mul elu teine vorstitegu
Gua Bao-pehmed ja õhulised Bao kuklid, mis on täidetud kleepuva ja maitseka sea triibulihaga. Oh see on täpselt toit minu maitsele. Kõik need lõhnad, mis
Krõbe Koreapärana kana, mille kastmele annab mõnusa maitsenüansi Goshujangi tšillipasta. Maitsev ja sõtuvust tekitav. Kana ja marinaadi jaoks läheb vaja: 400 g kanafileed (lõigatud suupärasteks
Köögiviljad on kotlettide see mõnusalt krõmpsud ja isuäratavalt värvilised. Vaja läheb: 400 g Mehhiko köögiviljasegu 2 muna 50 g jahu 100 g riivitud juustu 2
Veidi pidulikum roog pardifilee ja ploomikastmega. Koostisosad: 4 pardifileed soola purustatud musta pipart Kastmele: 25 ml oliivõli 2 sibulat 500 g siniseid ploome (lõigatud neljaks
Kohupiima-, ürdi- ja paisutatud tatrakattega ahjulõhe on üks igavesti mõnus roog. Kohupiim annab mõnusa mahlakuse ja ürdid suvise värskuse ning paisutatud tatar särava krõmpsu. Serveeri
Sügisene ahjuvorm, mille sisuks on kaalikas. Kaalikas on mõnusalt pehmeks hautatud peekoni, küüslaugu ja päikesekuivatatud tomatitega maitsestatud koorekastmes. Kogused on mõeldud 2-le Valmistamiseaeg ca
Pole midagi paremat ühest mõnusast isetehtud pastast, mis on nii kutsuvalt al dente. 🙂 Vaja läheb: ca 300 g durum nisujahu 3 muna 800 ml
Kapsarullid, mis on köögivilja-odrakruubitäidisega ja serveeritud mõnusas koorekastmes. Kogus: ca 15 kapsarulli Valmistamise aeg: ca 2 tundi Kapsarullidele: 1 kapsapea (ca 1 kg) 200 g
Musta sõstra marinaadis kana, millel annab maitsenüansi värske rosmariin ja pehmust lisab hapukoor. Sobib ka grillil küpsetamiseks. Lisaks sobiks pakkuda värskeid porgandeid, peete ja praetud
Pidulik ja maitsev roog kanalihast koos koorese kastmega. See roog sobib ehtima igat pidulauda. Kogus: 6 rulli Valmistamise aeg: ca 45 minutit
Mõnus kiirelt valmiv aasiapärane roog argipäeva õhtuks. Kookospiim, laim ja ingver moodustavad mõnusa maitsekombinatsiooni. Koostisosad: 3 sl (25 g) õli ca 500 g lõhefileed, lõigatud
Kogus: 4-le Valmistamise aeg: 30 minutit + liha marineerimine üleöö Mõnus värviline ning maitsev grilliroog. Magus-küüslauguses marinaadis kana ning värvilised köögiviljad on mõnusaks kergeks roaks
Koorene seavälisfilee seentega, mis sobib hästi serveerimiseks krõbedate ahjukartulitega. Vaja läheb: 0,6 kg seavälisfileed 2 sibulat 4 küüslauguküünt 400 g seeni 400 ml kohvikoort 200
Mõnus klassikaline retsept krõbedate kanakoibade valmistamiseks. Üks parimates kanaretseptidest ja üks minu lemmikutest. Koostisosad: ca 1, 2 kg kanapoolkoibasid 400 g keefiri 50 g vürtsikat
2021 toiduväljakutse retsept nr. 9 ja ikka aastast 1864. Selle retsepti jaoks sain abi ka Eesti Rahva Muuseumist. Uurisin sealt mida tähendab töuraliha? Muuseumilt sain
Kogus 4-le Valmistamisaeg ca 60 minutit Koostisosad: 400 g hakkliha 1 sibul, peeneks hakitud 3 küüslauguküünt, purustatud soola purustatud musta pipart 300 g pastat-
Toiduväljakutse retsept nr.8 ja ikka aastast 1864. Seekord väga põnev ja eriline retsept ehk siis täidetud kapsapea, mis on ahjus küpsetatud. Siia panen kirja ka
Mõnus kiire argine roog, mis valmis kiirelt aga annab mõnusa maitseelamuse. Ja mis kõige peamine see on tehtud kalast. Roa juurde serveeri riisi või aurutatud
Üks väga huvitav retsept aastast 1864. Siit on näha mida meie esivanemad kunagi söönud on. Täitsa põnevad kartulid ning kindlasti soovitan järele proovida, 2021 Toiduväljakutse
Retseptikogused ca 3-4-le sööjale. Pasta: 3 muna 150 -300 g durum nisujahu Taigna valmistamine Segada köögikombainis taignaks 150g jahu ja 3 muna. Vajadusel lisa jahu.
Kogus: neljale Valmistamise aeg: ca 40 minutit Vaja läheb: 6 keskmist kartulit 1 muna 1 keskmise suurusega sibul 0,5 tl soola 0,25 tl
Väikesed ja mõnusad maitsekas ravioolid tummise tomati-rõõsa koore kastmega. Nende tegemine võtab küll pisut rohkem aega aga ajakulu on seda väärt. Retseptikogused ca 3-4-le sööjale.
Mõnus kanakarri, mida serveerida riisi ja mõnusa krõbeda pannileivaga. Koostisosad: Vürtsisegu: 3 tl koriandriseemneid 1/4 tl fenkoliseemneid 2 tl musta piprateri Karri jaoks: 6 tl
Krõbe Viini šnitsel. Algupäraselt tehtud ikka vasikalihast aga kuna kahjuks vasikaliha ei õnnestunud kusagilt hankida, siis tegin seda seavälisfileest ning sai ikka imeliselt krõbe ja
Mõnus roog prae kõrvale Vaja läheb 3 pisikest kaalikat, kooritud ja pikuti pooleks lõigatud 2 sl õli poole apelsini koor 1 apelsini mahl 1 sl
Mõnus praelisand, mis sobib imehästi ka jõululauale. Vaja läheb: 50 g vanemat saia 60 g chorizo vorsti, lõigatud kuubikuteks 1 sl õli 25 g võid
Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada. Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa 8 viilu toorsuitsupeekoniviilu 1 sl
Mõnus kartuliroog, mis sobib imehästi jõuluprae kõrvale. Vaja läheb: 1 sl võid + ahjupanni määrimiseks 450 g kartuleid 0,5 tl jahu 90 g vahukoort 50
Mõnus vürtsikas kapsas, mis sobib iga jõuluprae kõrvale ning minu meelest eriti pardiliha kõrvale. Koostisosad: ca 800 g peeneteks ribadeks hakitud punast kapsast 1 sibul,
Mõnus lisand erinevatele ahjupraadidele. 800 g kartuleid, lõigatud suupärasetks kuubikuteks 2 sl toiduõli 50 g võid kimbuke rosmariini pisut soola kartulikeeduvette. Keeda kartuleid ca 5
See on mõnus ja maitsekas hakkliharoog, mis näeb välja pisut põnevam ja maitseb veidi jõuluselt. Koostisosad:500 g kodust kotletiseguTäidis 200 g hapukapsast Katteks 2 spl
Toskaana toidureisi retsept nr. 35 Teeme seekord midagi eriti maitsvat. Seest mõnusad ja õhulised ja pealt krõbedad. Tõeliselt mõnus toit sumedasse ja pisut külma sügisõhtusse.
Toskaana toidureisi retsept nr. 34 Mõnusad ribid, mis on nii hõrgu maitsega…. Vaja läheb: ca 2 kg veise ribisid, ca 400 g tükid ca 130
Mõnus ja maitsekas toit, mille valmistamiseks idee sain suviselt Leedu reisilt. Siia juurde sobib imehästi soe ja pehme Focaccia, mille retsepti leiad samuti blogist. Retsept
Kahele sööjale läheb vaja: 2 veisepõske 1 sibul 1 porgand rosmariini lehti musta purustatud pipart soola 150 ml roosat veini 500 ml puljong 200 ml
Mõnus kerge köögiviljatoit, mida süües süda ei valuta aga maitseelamusi on kuhjaga. Sellest kogusest jätkub 3-4 -le. Vaja läheb: 250 g suvikõrvitsat 150 g porgandit
Toskaana toidureisi retsept nr. 25 Mõnus värske ja maitsev risootto, mida lihtsalt peab proovima. Retsept on 4-le. Koostisosad: 100 g rohelisi herneid, värsked, puhastatud 500
Toskaana toidureisi 2020 retsept nr.26 Pizza taigen Sellest kogusest saad 2 õhukest 35 cm läbimõõduga pizzat. 1 pakk kuivpärmi 240 ml sooja vett 420 g
Toskaana toidureis nr.23 See on huvitav retsept, kus kana on lõigatud liblikaks ja vajutatud telliskiviga lapikuks. Kui just telliskivi pole varuks, siis siia sobib iga
Toskaana toiduretsept nr. 22 Mõnus klassikaline lasanje raguuga. Täidlane ja maitsev toit. Kogus on mõeldud kolmele. Vaja läheb: 450 g raguud (vt. blogis retsepti Gius´i
Toskaana toidureisi retsept nr.21 Retsepti kogustest järkub kolmele. Vaja läheb: 2 väikest kartulit, kooritud ja tükeldatud 1 tl soola 120 g rohelisi ube, puhastatud ja
Toskaana toidureisi retsept nr. 18Koostisosad:ca 1,2 kg tükk kamarata seaseljakarbonaadi1 sibul, hakitud peeneks50 g värskelt röstitud saiapuru (röstimiseks kasuta 2 spl oliivõli)50 g riivitud Gran
Toskaana toiduretsept nr. 1Koostisosad:Polenta:160 g polentat350 g külma vettca 500 g keedetud kuuma vett0,5 tl soola0,5 tl pipart50 g võid50 g Cran Regale juustuKaste:3 küüslauguküünt1
Toskaana toidureisi retsept nr. 17Aeglane ja lihtne toit- kauaküpsenud on Toskaana mugavustoit. Niipalju kui on kokkasid on ka erinevaid raguu valmistamise viise.Valmista korraga rohkem ja
Toskaana toidureis retsept nr. 10Täidlane ja maitsev ning saab kiirelt valmistada.Koostisosad: 220 g vürtsikaid toorvorste, soolikas eemaldatud ja tükkideks lõigatud100 ml valget veini2 purustatud küüslauguküünt85
Toskaana toiduretsept nr.81 sl fenkoli seemneid1 tl värsket hakitud rosmariini0,5 tl soola0,5 tl musta pipart2 küüslauguküünt, purustatud2 sl mett1 seasisefileed (ca 500g -se kaaluga)2 fenkolit40
Toskaana toidureisi 2020 retsept nr.6Pizza taigenSellest kogusest saad 1 õhukese 35 cm läbimõõduga pizza.pool pakki kuivpärmi120 ml sooja vett210 g jahu+ veel sõtkumiseks1 sl oliivõli1
Toskaana toidureisi retsept nr. 5Seekord valmistame risottot krevettidega.Retsept on mõeldud kolmele.Koostisosad:1 väike sibul, peeneks hakitud2 sl oliivõli0,5 tl soolamusta jahvatatud pipart200 g Arborio riisi950 g
Toskaana toidureis 2020 on jõudnud oma kolmanda retseptini. Seekord valmistan pastat.Pasta retseptina kasutan oma versiooni, mis olen juba ca 10 aastat kasutanud ja see töötab alati
Toidureis 2019 on jõudnud koju – talvisele Eestimaale.Selleks puhuks olen kokku pannud kolmekäigulise menüü, mis on valmistatud Eestis kasvanud ja kasvatatud koostiososadest. Eesti toit on hea
Mõnus mahlane ja maitsekas seakülg, mida on madala temperatuuril ja pikalt küpsetatud.Vaja läheb:1.5 kg tükk ilusat läbikasvanud seakülge kamaraga2 spl kuivatatud sibulat1 spl küüslaugupulbrit1 tl
Toidureisilt jäid meelde aurutatud kuklid ehk baod, mis maitsesid hästi ja olid imeliselt õhulise konsistentsiga.Aurutatud kuklid sobivad hästi ka burgeri kukliks. Seekord siis burgeri retsept
Toidureis on Leedus ja täna me valmistame Kugelist, mis onahjus küpsetatud kartulivorm sibula, singi ja rõõsa koorega. Maitseb hästi ja samas on nii lihtne valmistada.
Toidureis on jõudnud Valgevenesse ja retseptiks on kartuli pyzy ehk kartulikotletid hakkliha täidisega. Retsepti idee on pärit siit ja olen teinud restepti ka väikesed muudatused:
Toidureis on jõudnud Ukrainasse. Täna valmistame vareenikuid.Vareenikud on väga populaarne toit, mis valmistatakse keedetud taignast erinevate täidistega nagu, liha, seened, hapukapsas, marjad, juust jne.Vareenikud, mis
Toidureis 2019 on jõudnud Hiina ja tänaseks retseptiks on Char Siu Bao.Need on aurutatud kuklid, mis on täidetud Hiina BBQ sealihaga.BBQ liha retsept pärineb sellelt
Seest mahlased, krõbedad ja pruunid väljastpoolt. Need on Jaapani pannil praetud pelmeenid ehk Gyoza, mida ma valmistan Toidureisi 2019 Jaapani peatusel. Valmistamiseks kasutasin neid retsepte
Oleme oma Toidureisiga jõudnud Paapua Uus Guineasse.Seekord valmistame küpsetatud bataati (maguskartulit või kaukau´d) kookoskreemiga.Retsept on pärit siit lehelt:https://www.196flavors.com/papua-new-guinea-coconut-kau-kau/Sellest kogusest saad 4 portsjonit.Koostisosad:2 bataati (Kaukau)4 sl
Üks mõnus võileivatordi retsept, millega on igati väärikas tähistada Atleet juustu sünnipäeva. 😊Valmistamine on lihtne ja vaja läheb järgmisi koostisosi:Tordile:16 viilu röstsaia (vali omale meelepärane)200
Toidureis 2019 on lõpuks Austraalias ja kuna seal on populaarsed pirukad, siis otsustasin samuti valmistada seda mõnusat ja isuäratavat rooga.Retsepti idee on pärit sellelt lehelt:https://adorefoods.com/traditional-australian-meat-pie-recipe/Aga
Todireis on jõudnud Indoneesiasse ja ma mõtlesin pikka aega mida valmistada. Mie Goreng ehk Indonesia stiilis nuudleid on kerge valmistada ja need näevad välja väga
Toidureis on jõudnud Indiasse ja me valmistame India võikana ja paneeri.Retsepti idee on pärit siit:https://www.recipegirl.com/indian-butter-chicken-recipe/Ja paneeri retsept siit:https://healthynibblesandbits.com/how-to-make-paneer/Koostisosad:Kanale70 g vahukoort2 spl sidrunimahla1 tl jahvatatud kurkumit1 tl
Toidureisi teekond on jõudnud Omaani ja see on meie viimane peatus Aafrikas, Jätkame juba Aasias.Selle toidu valmistamisene võtab pisut rohkem aega aga samas on maitsetest
Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on maitsvad ja põneva nimega ning
Toidureis 2019 on jõudnud Keeniasse ja me valmistame ühe tõeliselt suure ja isuäratava burgeri. Ja seda Keenipäraselt koos Masala friikartulitega. Retsepti leidsin siit:http://burgershereandthere.com/2014/01/21/kenyan-burger-recipe/Ja nagu alati minule
Resept kevade tähistamiseks. Mõnusad muskaatpähkli maitsega klimbid, pancetta ja Valio Gran Regale juust. Super kombo, mida on imelihtne valmistada.Retsepti idee on pärit Jamie Oliverilt ja
Angola on olnud Portugali koloonia kuni 1975.aastani, kuni iseseisvuse saavutamiseni. Tänu sellele on Angoola köögi road mõjutatud suures osas Portugalist ja sealt imporditud toiduainetest.Pühapäevad on
Veski Mati Pasta ja riisisegust valmistatud risotto laadne toit kuivatatud puravike ja Valio Royal Gouda Red juustuga.Kui riisist saab risottot ja odrakruubist saab orsottot, siis
Selle nädala peatuspaik on Kuuba ja valmistan põnevat rooga mille nimeks on Pernil Relleno con Moros y Christianos. Lähemal selgitades on tegu marineeritud ja mustade
Mac and Cheese (juustune makaronivorm) Valio Viola murulaugu ja koduaiaürtidega sulatatud juustuga 800g keedetud makarone (pasta tüüp Chiffari lisci) 1 sl toiduõli 85 g Alma Eesti
Mõnus ja kiire õhtusöök. Maitseb nagu Hiina toidu restoranis 😊Kana:600 g kanafileed0,5 tl soola0,5 tl küüslaugugraanuleidmusta pipart4 sl vettMeekaste:10 spl ketšupit5 spl magusat tšillikastet3 spl
Sellel nädalal oleme jõudnud Ameerikasse ja mõtlesin päris kaua, mida valmistada. Ameerika on suur ning erinevate kultuuride ja nende traditsiooniliste toitude poolest rikas. Samas on üks
Quebec´i Kanadas võib pidada paigaks kus Poutine alguse sai. See on kooslus friikartulitest, kastmest ja värskest krõmspuvast juustust (valmitamata juustuterast). See on mugavustoit, mis Kanadast
Pizza aeg 😊 Võta aega ja tee üks korralik pitsa.Kasutasin Jamie Oliver´i Napoli pizza põhja retsept:https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/neapolitan-pizza-base/Taigen tahab külmkapis üleöö kerkida. Aega läheb aga selle eest
Seekord oleme jõudnud Islandile ja teen toitu kalast.Plokkfiskur on Islandil traditsiooniline toit, mis põhimõtteliselt kujutab endast kalahautist valgest kalast ja mida valmistatakse tihti tavatoiduna argiõhtutel.Retsepte
Seekordne peatuspaik meie reisil on Rootsi ja me valmistame Rootsi kartulipannkooke, mida kutsutakse nimega Raggmunk. Raggmunk on üks tavalisematest Rootsi toitudest, mida serveeritakse lõunaks või
Esimene peatus meie reisil on Soome.Soomet tutvustavaks retseptiks valisin Karjalanpaisti. Traditsionaalselt on tegu vasika- ja sealihast valmistatud pajaroaga, mis on hautatud madalal temperatuuril ning pikka
In English See on tüüpiline kodutoit Hispaanias, Alicante provintsis. Tõlkes tähendab see ahjus küpsetatud riisi. Retsepte on erinevaid ja siia rooga saab kasutada väga erinevaid
In EnglishItaalia köök on minu lemmik. Sel korral katsetasin risotto palle ahk Arancini´de valmistamist. Imehea krõbe koorik ja veidi vürtsine tomatikaste annavad risottole hoopis uue
In EnglishSee on mõnusate pelmeenide retsept, mille valmistamiseks kulub pisut aega kuid tulemus on seda ajakulu väärt.Pelmeenide täidiseks on kasutatud seahakkliha, jääsalatit, ingverit, sojakastet, küüslauku,
See on mõnus ja maitsekas hakkliharoog, mis näeb välja pisut põnevam kui tavaline pikkpoiss.Maitsestatud täidis ja mõnus krõbe lehttaignakoorik.Lihtne valmistada ja tasub kindlasti proovida.Hakkliharulli koostisosad:1
In English Väga maitsev toit, mis sobib imehästi vihmasesse õhtusse. Mõnusad mereannid maitsevad alati imeliselt.Koostisosad1 kg sinimerekarpe2 šalottsibulat25 g juursellerit3 suuremat küüslauguküünt1 tl tšillihelbeid15 g
In EnglishSelle toidu valmistamine võtab tavapärasest rohkem aega aga tulemus on seda väärt. Mõnusalt maitseküllane ja isuäratav roog. Liha küpsetamine aeglaselt ja madalal temperatuuril annab
In EnglishTänanasesse vihmasesse päeva sobib üks maitsev ja vürtsikas karri.Selle karri valmistamiseks sain idee BBC Good Food ajakirjast. Aga kahjuks ei olnud kõiki originaalretseptis leiduvaid
Need kanatiivad on imehead ja kiiresti ning lihtsalt valmivad. Mesi ja seesamiõli annavad toidule peamised maitsenüansid. Lisaks veel küüslauku, laimi jne.Kergelt aasiapärane toit, mida on
In English Otsustasin jagada teiega oma toitu, mida mäletan hästi oma lapsepõlvest. Seda tehti meil kodus suviti ja alati oli tegijaks isa, kes oli selle
Kuklid: 700 g jahu 50 g suhkrut 1 tl soola 230 ml piima 120 ml toiduõli 50 g pärmi 1 muna Seemneid kuklitele kaunistuseks
Retseptikogused ca 6-8-le sööjale. Pasta: 6 muna 300 -500 g durumnisujahu Taigna valmistamine Segada köögikombainis taigaks 300g jahu ja 6 muna. Vajadusel lisa jahu.
Täna õhtuks midagi Itaalia köögist. Pole küll väga kiire õhtusöök aga väike ajakulu tasub ennast ära. 🙂 Maitsed on mõnusad. Retseptikogused ca 6-8-le sööjale. Pasta: 6
Üks lihtne ja uskumatult maitsev pastaroog esmaspäeva õhtusse:) 300 g spagette 2 sl oliivõli 100 g võid 6 suuremat küüslaugu küünt 3 sl magusat tšilli
Jamie Oliver, Osso Buco ja slow cooker. Mis neid kolme ühendab? Vastus lihtne- pühapäevane õhtusöök 😀 Näpsasin Jamie Oliveri lehelt https://www.jamieoliver.com/…/member-rec…/recipe-detail/995/ Osso Buco retsepti, tuunisin pisut
Selle aasta lõpetame millegi soolasega, sest maitsemeeled vajavad vaheldust! Aitäh Päkapikkudele, kes tõid vajalikud “agregaadid” Sous Vide meetodil kokkamiseks. Siin esimene katsetus. Koostisosad: 2 broilerifileed