Seekordne peatuspaik meie reisil on Rootsi ja me valmistame Rootsi kartulipannkooke, mida kutsutakse nimega Raggmunk.
Raggmunk on üks tavalisematest Rootsi toitudest, mida serveeritakse lõunaks või koduseks õhtusöögiks.
Retsept on pärit siit:
https://visitsweden.com/potato-pancakes-aka-raggmunk-recipe/
Koostisosad
480 g piima
120 g jahu
1,5 tl soola
2 M suuruses suuruses muna
800 g tooreid riivitud kartuleid
võid pannkookide praadimiseks
400 g soolapeekonit õhukeseks lõigatud
Magusat pohlamoosi, mite hapukat pohlasalatit
Sega omavahel jahu ja piim. Lisa muna ja sool.
Riivi kartulid kas peenema või jämedama riiviga. Vali riivi suurus vastavalt oma maitseomadustele, milliseid kartulipankkooke sooviksid.
Sega kartul taigna hulka ja lase taignal seista ca 30 minutit enne küpsetamist.
Pane pannile suur lusikatäis võid ning tõsta pannile ca 180 g tainast ja jaga pannil kartul ühtlaselt kogu pannkoogis nii, et iga pannkoogi osa sisaldaks kartulit.
Küpseta pannkooki mõlemalt poolt ca 4 minutit keskmisel kuumusel. Jälgi, et kuumus ei oleks liiga kõrge ja, et pannkook küpseks ühtlaselt nii seest kui väljast. Pankook võiks olla ilus ja kuldruun.
Serveeri koos krõbedaks praetud soolapeekoni viilude ja magusa pohlamoosiga.
Mida krõbedamad ja võisemad on pannkoogis servadest, seda paremini need maitsevad.
Nipiks on määrida tainas pannile piisavalt õhukese kihina, et pannkoogid jääksid mõnusad ja krõbedad.
Uskuge mind need maitsevad imehästi 😊
Järgmine peatus Norra.