Toidureis 2019 on jõudnud Hiina ja tänaseks retseptiks on Char Siu Bao.
Need on aurutatud kuklid, mis on täidetud Hiina BBQ sealihaga.
BBQ liha retsept pärineb sellelt lehelt. Kahjuks ei ole kõiki koostiosi võimalik meilt osta, seepärast kohandasin pisut retsepti. See ei ole enam nii autentne aga maitseb sellegipoolest imehästi. 😊
https://rasamalaysia.com/char-siu/
Char Siu (BBQ liha koostisosad)
500 g nhata seakülge,lõigatud kaheks pikaks ribaks
2 sl peeneks hakitud küüslauku
Char Siu kastme koostisosad:
1 sl mett
1 sl Chinese Shaoxing toiduvalmistamise veini
1 sl austrikastet
1 sl sojakastet
1 sl tumedat ja paksu sojakastet
1 sl viie vürtsi segu
0,25 tl valget jahvatatud pipart
100 g suhkrut
Sega kõik kastme koostiosad, lisa küüslauk ja seakõht ning marineeri külmkapis üleöö.
Kuumuta ahi 200 C juurde. Pane liha ahju ja küpseta ühelt poolt 15 minutit ja teiselt poolt ka 15 minutit. Madalda ahju temperatuur 150 C-ni ja küpseta 1 tund, kuni liha on väga pehme.
Bao taigna koostisosad:
240 ml sooja vett
3 sl suhkrut
1 pakk kuivpärmi
400 g jahu
3 sl toiduõli
0,5 tl soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
Sega soe vesi, suhkur ja pärm suures kausis ja seista 5 minutit. Lisa hulka kõik teised koostisosad. Sõtku tainast, kuni see muutub elastseks ja ühtlaseks (umbes 10 minutit).
Aseta taigen õliga määritud suurde kaussi ning keeruta tainast kausis nii, et tainas oleks igalt poolt kaetud õliga. Kata ja lase seista soojas kohas 1 tund või kuni taigna kogus on kahekordistunud.
Suru tainas alla ja lase seista 5 minutit. Sõtku taigna hulka küpsetuspulbri lahus (2 sl vett+ 1,5 tl küpsetuspulbrit). Lase taignal seista 10 minutit.
Jaga taigen 10-ks võrdseks osaks ja vooli pallideks. Rulli pall ca 15 cm läbimõõduga ringiks. Pane 1 sl täidist ringi keskele. Tõsta ringi servad kõik keskele kokku nii, et moodustuks pall. Suru servad tugevasti kokku. Korda tegevust kõikide taignapallidega.
Pane baod (servade ühenduskoht allpool) bambusaurutajasse nii, et oleks piisavalt ruumi kerkida.
Kata aurutaja kaanega.
Lisa vesi potti ca 3 cm kõrgusele ja lase keema tõusta keskmisel kuumusel. Pane aurutaja potile: auruta baosid 20 minutit ja jahuta 10 minutit enne serveerimist. Aurutaja peab olema ette soojendatud enne baode lisamist, muidu ei toimu piisavat kerkimist. Kui lisada aurutamisvette mõni tilk äädikat, siis tulevad baod eriti valged.
Täidise koostisosad ja valmistamine:
A
250 g Char Siew´d tükeldatud