Suvine kaste

Jaga retsepti

Mõnus suvine kaste, mis sobib hästi värskete kartulite juurde ja ka burgeri vahele.

 

Vaja läheb:

200 g hapukoort 

50 g tomateid (1 väiksema suurusega tomat)

50 g kollast paprikat ( ca veerand väiksemast paprikast)

40 g punast sibulat (pool keskmise suurusega sibulast)

pool küüslauguküünt

väike tükike tšillikauna (võta täpselt niipalju kui vürtsikat kastet soovid)

väike punt murulauku

4-5 piparmündi lehte

10 g tumedat suhkrusiirupit (võid asendada  1tl pruuni suhkruga)

maitsestamiseks soola

 

Haki kõik köögiviljad ja ürdid  väikesteks tükkideks. Sega kõik kastme koostisosad omavahel ühtlaseks kastmeks ning maitsesta saadud kaste soolaga. Las kastmel ca 1 tund enne serveerimist “tõmmata”, et maitsed ühtlustuksid.

Serveeri kastet koos soovitud toiduga.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta