Mõnus suvine kaste, mis sobib hästi värskete kartulite juurde ja ka burgeri vahele.
Vaja läheb:
200 g hapukoort
50 g tomateid (1 väiksema suurusega tomat)
50 g kollast paprikat ( ca veerand väiksemast paprikast)
40 g punast sibulat (pool keskmise suurusega sibulast)
pool küüslauguküünt
väike tükike tšillikauna (võta täpselt niipalju kui vürtsikat kastet soovid)
väike punt murulauku
4-5 piparmündi lehte
10 g tumedat suhkrusiirupit (võid asendada 1tl pruuni suhkruga)
maitsestamiseks soola
Haki kõik köögiviljad ja ürdid väikesteks tükkideks. Sega kõik kastme koostisosad omavahel ühtlaseks kastmeks ning maitsesta saadud kaste soolaga. Las kastmel ca 1 tund enne serveerimist “tõmmata”, et maitsed ühtlustuksid.
Serveeri kastet koos soovitud toiduga.