Suvine kaste

Jaga retsepti

Mõnus suvine kaste, mis sobib hästi värskete kartulite juurde ja ka burgeri vahele.

 

Vaja läheb:

200 g hapukoort 

50 g tomateid (1 väiksema suurusega tomat)

50 g kollast paprikat ( ca veerand väiksemast paprikast)

40 g punast sibulat (pool keskmise suurusega sibulast)

pool küüslauguküünt

väike tükike tšillikauna (võta täpselt niipalju kui vürtsikat kastet soovid)

väike punt murulauku

4-5 piparmündi lehte

10 g tumedat suhkrusiirupit (võid asendada  1tl pruuni suhkruga)

maitsestamiseks soola

 

Haki kõik köögiviljad ja ürdid  väikesteks tükkideks. Sega kõik kastme koostisosad omavahel ühtlaseks kastmeks ning maitsesta saadud kaste soolaga. Las kastmel ca 1 tund enne serveerimist “tõmmata”, et maitsed ühtlustuksid.

Serveeri kastet koos soovitud toiduga.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles retseptis marineerisin keedetud mune sojakastmes

Eelroad

Mõnusad magus-vürtsikad krevetid

Mõnus vürtiskas eelroog, mis sobib serveerimiseks kolmele. Lisaks paku grillil krõbedaks praetud Ciabattat ja grillitud sidrunit. Vaja läheb: 600 g koorimatta, värskeid krevette soola, musta

#mymumisthebestcookever