Selle aasta toidu väljakutse kaheksandaks koostiosaks on Shichimi Togarashi spice.
Maitseainesegu vürstikate ja sidruniliste toonidega. Esimest korda valmistasid seda maitseainesegu Jaapani maitseainete kaupmehed Edo linnas (17.sajandil).
“Shichimi Togarashi” tähendab otsetõlkes “seitsme maitseline tšillipipar”. Maitseainesegu kasutatakse suppide, nuudlite, riisi ja grillitud liha maitsestamiseks.
Koostisosad: Cayenne pipar, mooni seemned, apelsini pulber, seesamiseemned, sansho pipar, ingver, nori lehed.
Sellest maitseainesegust valmistame ühed maitsekad Jaapanipärased nuudlid.
Vaja läheb:
300 g kanafileed lõigatud õhukesteks viiludeks
180 g munanuudleid
1 porgand
pool paprikat (punane)
1 suvikõrvits
1 tl toiduõli
1 spl mett
700 g veisepuljongit
2 spl tumedat sojakastet
2 tl Shichimi Togarashi maitseainesegu või maitse järgi Tom Yum´i pastat.
4 keedetud muna
rohelist sibulat
musti seesamiseemneid
Keeda munanuudlid vastavalt pakendil toodud õpetusele
Prae pannil toiduõlis õhukesteks viiludeks lõigatud kanafilee ja tõsta see kaussi. Pane pannile viiludeks lõigatud köögiviljad ning prae neid samuti mõned minutid. Tõsta pann pliidilt
Pane potti puljong, maitseaine, mesi ja tumesojakaste. Lase segul keema tõusta ning maitse. Soovi korral võid lisada veel maitseid (sojakastet, maitseainesegu jne.)
Tõsta kaussidesse nuudlid, praetud kööviljad, kana ja poolitatud keedumunad. Tõsta kulbiga kaussi maitsestatud puljong. Raputa nuudlitele musti seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat.