Ramen krõbeda seakülje ja sojakastmes marineeritud munadega (Shoyu Tamago)

Jaga retsepti

Üks mõnus külma ilma toit. Tulvil maitseid ja tekstuuri. See on üks minu suurimatest lemmikutest, mida hea meelega teiega jagan.

Sellest kogusest saad 4 portsonit (või 3 – olenevalt sellest kui suured sööjad laua taha satuvad)

Vaja läheb:

400 g ilusat läbikasvanud seakülge

2 sibulat

200g šampinjone

300 g Udon nuudleid

750 g maitsekat puljongit (võid kasutada ka poes müüdavaid valmis puljongit)

vajaduseks praadimiseks õli

maitsestamiseks soola ja musta purustatud pipart

rohelist sibulat, hakitud

Puljongi maitsestamiseks:

2 spl magusat valget Misot

1 spl tumedat sojakastet

1 tl mett

Pane pannile viilutatud seakülg ning prae see mõlemalt poolt ilusti pruuniks. Maitsesta praadimise ajal seakülg mõlemalt poolt soola ja musta pipraga,  Kalla pannile pisut kuuma vett ja kata pann kaanega. Hauta seakülg mõnusalt pehmeks- see võtab aega ca 15 minutit. Tõsta liha pannilt lõikelauale.

Tükelda sibul ning seened ning pane need pannile liharasva sisse praadima. Prae sibulaid ja seeni kergelt nii, et need oleksid isuäratavalt pruunikad.

Valmista Udon nuudlid vastavalt pakendil olevale juhendile. Võid kasutada ka munanuudleid.

Pane puljong potti ning lase sellel keema tõusta. Maitsesta puljong misoga, sojakastme ja meega.

Sojakastmes marineeritud munade (Shoyu Tamago) jaoks läheb vaja:

5 muna (munad peavad olema toatemperatuuril)

60 ml puljongit

5 spl sojakastet

4 sl riisiäädikat

2 tl tumedat sojakastet

Sega marinaadi koostisosad.

Keeda muna täpselt 7 minutit. Jahuta keedetud munad kohe jäävannis. Koori munad ning pane need grip kotti kallatud marinaadi sisse marineeruma 24 tunniks.

Tõsta sügavatesse taldrikutesse nuudlid, praetud sibulad-seened, tükeldatud roheline sibul, suupärasteks tükkideks lõigatud seakülg, poolitatud sojakstmes marineeritud munad ning kaunistuseks võid lisada musti seesamiseemneid. Tõsta kaussi teiste koostisosade juurde puljong. Mina lisan vürtsikuse saamiseks pisut omavalmistatud tšillimajoneesi (selle retsepti leiab Bao retsepti juurest).

Head isu!

 

 

vaata veel: