Peedi-porgandikotletid hakklihaga

Jaga retsepti

Peet ja porgand annavad kotlettidele kergelt magusa maitse ja teevad kotletid mõnusalt mahlaseks. Maitseks on lisatud veidi tšillihelbeid, et anda kotlettidele ka pisut vürtsikust. Kastmeks on kokku segatud hapukoor, sinep ja mesi.

 

Kogus: 12 kotletti

 

Koostisosad:

Kotletid:

1 väike peet, riivitud (ca 90 g)

2 väikest porgandit, riivitud (ca 70 g)

400 g seahakkliha

1 muna

50 g riivsaia kotletitaignasse lisamiseks + 50 g kotlettide paneerimiseks

50 ml piima

Väike kimp hakitud siledalehelist peterselli

2 küüslauguküünt, purustatud

0,5 tl soola

0.25 tl purustatud musta pipart

0,25 tl tšillihelbeid

Praadimiseks toiduõli

 

Kaste:

200 g hapukoort

1 tl suureteralist mahedat sinepit

2 tl mett

Maitsestamiseks soola

 

Kotlettide valmistamiseks sega omavahel kausis peet, porgand, hakkliha, muna, 50 g riivsaia, piim, hakitud petersell, purustatud küüslauk, sool, must pipar ja tšillihelbed. Sõtku ühtlane taigen ja vormi taignast kotletid kaaluga ca 60 g. Paneeri kotlette riivsaias ning prae pannil keskmisel kuumusel kuni kotletid on läbi küpsenud ning mõlemalt poolt kuldpruunid.

Kastme valmistamiseks sega hapukoor sinepi ja meega. Maitsesta kaste soolaga.

Serveeri kotlette kohe soojalt koos hapukoore kastmega.

 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Mustika- leiva smuutishot

  Mõnus smuutishoti retsept. Sobib hästi tähistamaks Vabariigi aastapäeva.    Vaja läheb: 100 g metsamustikaid 40 g riivleiba 300 g