Läätsede ja hakklihaga täidetud paprikad

Jaga retsepti

Sügisene ahjuroog, mida on eriti mõnus valmistada just sügisel, kuna kõik värske on oma aiast võtta.

Vaja läheb:

4 suurt punast paprikat

150 g punaseid läätsi

2 sibulat

2 suurt küüslauguküünt

400 g seahakkliha

1 suur porgand, riivitud

maitseks soola, musta pipart

2 spl ketšupit

praadimiseks õli

5 kartulit

Kaste:

200 ml kohvikoort

300 ml vett

4 tl jahu

soola

100 g riivitud juustu

Puhasta paprikad ja lõika pikuti pooleks. Täidise valmistamiseks pese läätsed ja keeda pehmeks. Puhasta sibul ja küüslauk ning tükelda peeneks. Puhasta porgand ja riivi porgand jämeda riiviga. 

Pane pannile õli ja lisa tükeldatud sibul ning küüslauk. Prae kuni sibul on kergelt klaasjas. Lisa porgand ja hakkliha ning prae kergelt pruunikaks. Pane hakklihasegu kaussi ja lisa keedetud läätsed. Lisa segule ketšup ja maitsesta segu soola ja pipraga. Täida pooleks lõigatud paprikad täidisega ja aseta ahjuvormi.

Puhasta ja tükelda kartulid ning aseta need täidetud parikate vahele ahjuvormi.

Kastme valmistamiseks pane purki kohvikoor, jahu ja sool ning raputa ühtlaseks. Lisa vesi ja raputa uuesti ühtlaseks. Lisas saadud kaste  ahjuvormi kartulite ja täidetud paprikate-kartulite juurde. Raputa paprikatele riivitud juust.

Küpseta täidetud paprikaid eelkuumutatud ahjus 180 C pöördõhuga  60 minutit.

Serveeri koos toorsalatiga.

Retsept valmis koostöös https://www.gemoss.ee/

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku