Hapukapsaga täidetud hakkliharull

Jaga retsepti

Koostisosad:

400 g kodust hakkliha

50 g riivsaia

75 ml piima

1 muna

0,25 tl musta pipart

1 tl soola

200 g hapukapsast

2 spl magusat sinepit

140 g toorsuitsusinki

275 g lehttaigent

Määrimiseks 1 munakollane

 

Valmistamine:

1.Sega omavahel kausis riivsai ja piim.

2.Lisa kaussi muna, hakkliha, sool ja pipar.

3.Sõtku kausis olevad koostisosad ühtlaseks taignaks

4.Rulli segu kahe toidukilelehe vahel ca 24*26 cm suuruseks leheks.

5. Aseta hapukapsas rulli keskele  (paraleelselt lahti rullitud hakkliha pikema servaga).

6.Suru hapukapsas tugevaks vorstiks.

7.Rulli hakkliha tihedalt ümber hapukapsa vorsti -alustases rullimist pikemast küljest.

8.Määri rullile sinep ja kata rull peekoniribadega.

9.Mässi rull lehttaignasse ning suru otsad korralikult kinni. Määri munaga ning soovi korral kaunista rull lehttaignast lõigatud kaunistustega.

10.Küpseta ahjus 210 C juures 20 minutit. Alanda kuumus 180 C-ni ja küpseta veel 25 minutit.

11.Serveeri soojalt.

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350