Hapukapsaga täidetud hakkliharull

Jaga retsepti

Koostisosad:

400 g kodust hakkliha

50 g riivsaia

75 ml piima

1 muna

0,25 tl musta pipart

1 tl soola

200 g hapukapsast

2 spl magusat sinepit

140 g toorsuitsusinki

275 g lehttaigent

Määrimiseks 1 munakollane

 

Valmistamine:

1.Sega omavahel kausis riivsai ja piim.

2.Lisa kaussi muna, hakkliha, sool ja pipar.

3.Sõtku kausis olevad koostisosad ühtlaseks taignaks

4.Rulli segu kahe toidukilelehe vahel ca 24*26 cm suuruseks leheks.

5. Aseta hapukapsas rulli keskele  (paraleelselt lahti rullitud hakkliha pikema servaga).

6.Suru hapukapsas tugevaks vorstiks.

7.Rulli hakkliha tihedalt ümber hapukapsa vorsti -alustases rullimist pikemast küljest.

8.Määri rullile sinep ja kata rull peekoniribadega.

9.Mässi rull lehttaignasse ning suru otsad korralikult kinni. Määri munaga ning soovi korral kaunista rull lehttaignast lõigatud kaunistustega.

10.Küpseta ahjus 210 C juures 20 minutit. Alanda kuumus 180 C-ni ja küpseta veel 25 minutit.

11.Serveeri soojalt.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on