Kogus: neljale
Valmistamise aeg: ca 40 minutit
Vaja läheb:
6 keskmist kartulit
1 muna
1 keskmise suurusega sibul
0,5 tl soola
0,25 tl musta purustatud pipart
toiduõli praadimiseks
Valmistamine:
1. Koori sibul ja haki väikesteks tükkideks
2. Koori kartulid ja riivi peene riiviga. Pane saadud riivitud kartulimass 10 minutiks sõela nõrguma ja suru sealt välja niipalju vedelikku kui saad.
3. Sega kausis kartul, muna, hakitud sibul, sool ja pipar. Sega ühtlaseks.
4. Kuumuta õli pannil ja pane pannile 1 spl tainast iga pannkoogi jaoks. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Praetud peekon ja kaste:
150 g toorsuitsupeekonit
100 g majoneesi
50 g riivitud porgandit
50 g riivitud juustu
50 g hapukoort
Maitsestamiseks soola ja pipart
Pane toorsuitsupeekon ahjupannile küpsetuspaberi peale ja küpseta ahjus kuni sink on mõnusalt krõbe.
Kastme jaoks sega kõik koostisosad ning maitsesta kaste soola ja pipraga.
Kartulipannkoogid maitsevad hästi nii soojalt kui ka külmalt. Serveeri pannkooke koos kastme ja krõbeda peekoniga.
Retsept valmis koostöös Coop-iga.