Pizza karamellistatud sibulate ja toorvorstiga

Jaga retsepti

Toskaana toidureisi 2020 retsept nr.6

Pizza taigen
Sellest kogusest saad 1 õhukese 35 cm läbimõõduga pizza.

pool pakki kuivpärmi
120 ml sooja vett
210 g jahu+ veel sõtkumiseks
1 sl oliivõli
1 tl soola

Sega pärm veega. Lisa see soolaga segatud jahule ning lisa veel oliivõli. Sega ühtlaseks ja sõtku taigent kuni 5 minutit. Pane taigen õlitatud kaussi ja kata kauss toidukilega. Pane kauss sooja kohta ja lase taignal kerkida kahekordseks.

Pizzakate:
2 sibulat (õhukeseks viilutatud)
2 sl balsami äädikat
0,25 tl kuivatatud majoraani
soola ja pipart maitsestamiseks
110 g riivitud Mozzarellat
50 g sinihallitusjuustu
2 toorvorstikest
oliivõli

Rulli tainas ja pane ahjuplaadile/pizzaplaadile. Kata rätikuga ja lae seista ca 15-20 minutit.
Küpseta sibualid oliivõlis ja balsamiäädikas keskmisel kuumusel 20 minutit. Sega vahepeal.
Sibulad peavad olema pehmed ja karamellivärvi. Maitsesta majoraani, soola ja pipraga.
Tõsta kõrvale.
Kuumuta ahi 260 C-ni.

Laota sibul ja juustud pizzale. Koori toorvorstid ja murra neist umbes poole teelusika suurused tükid ning kata nendega pizza. Küpseta ahjus 15 minutit kuni juust hakkab mullitama ja toorvorstid on küpsenud.




vaata veel:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli