Sinimerekarbid kookospiima ja Tom Kha embuses

Jaga retsepti

Mõnus ja maitsekas toit, mille valmistamiseks idee sain suviselt Leedu reisilt.

Siia juurde sobib imehästi soe ja pehme Focaccia, mille retsepti leiad samuti blogist.

Retsept on mõeldud 6-le 

Vaja läheb:

2 purki (800 ml) kookospiima

100 g vahukoort

ca 3 spl Tom Kha pastat-reguleeri oma maitse järgi-kui vürtsikat spoovid

ca veerand tšillikauna- kogus sõltub tšilli vürstikusest

6 küüslauguküünt

toiduõli

1 kg sinimerekarpe

Kaunistamiseks tilli

Soojenda pannil õli ning lisa peeneks hakitud küüslauk ja tšilli. Prae neid pannil mõni minut ja lisa siis Tom Kha pasta. Kuumuta veel mõni minut ning lisa kookospiim ja vahukoor. Lase segul keema tõusta ningmaitsesta vajadusel soola ja suhkruga. Lisa siis puhastatud ja pestud karbid.

Hauta karpe kaane all ca 5-10 minutit, kuni karbid avanevad. Need, mis ei avane viska minema.

Pane kaste kausi põhja ning tõste peale hunnik karpe. Raputa peale tilli.


vaata veel:

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.