Kartulivorm suitsupaprikapulbri ja sulatatud juustuga

Jaga retsepti

 

Koostisosad:

 

1 sl võid + veel pisut ahjuvormi määrimiseks

450 g kartuleid

1 tl jahu

100 g vahukoort

50 g vett

1 purustatud küüslauguküüs

180 g sulatatud juustu

0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit

Maitsestamiseks soola ja pipart

Valmistamine:

 

  1. Määri ümmargune ahjuvorm võiga korralikult kokku.
  2. Lõika kartulid nii peeneteks viiludeks kui võimalik.
  3. Sulata pannil 1 sl võid ning lisa jahu.
  4. Kuumuta jahu võis üks minut ja lisa koor ning vesi.
  5. Keeda 3-5 minutit, kuni kaste pakseneb nii, et katab lusika.
  6. Lisa kastmele küüslauk, sulatatud juust ja suitsupaprika pulber. Kuumuta kastet madalal kuumusel kuni sulatatud juust on korralikult sulanud ja kaste ühtlane. Maitsesta soola ja pipraga.
  7. Pane kartulid kaussi. Vala peale pool kastet ning käsi kasutades sega kartuleid nii, et need seguneks korralikult kastmega. Võta korraga peotäis kartuleid ja pane need ahjupannile- imiteerides kartuli kuju. Tee sama kõigi kartulitega.

8.Kalla ülejäänud kaste kartulitele.

9.Kata ahjuvorm fooliumiga, et kartulid ei pruunistuks liiga kiiresti.

10.Küpseta 200 C juures 30 minutit ja siis eemalda foolium ning küpseta veel ca 30 minutit või kuni kaste mullitab kenasti ja kartulid on kuldpruunid ning korralikult läbi küpsenud.

  1. Lase jahtuda 10 minutit ja siis serveeri.

vaata veel:

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola ja pipart 2 muna 20

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu +

#mymumisthebestcookever