Hakklihapallid šampinjonidega tomatikastmes

Jaga retsepti

Üks kerge ja lihtne toit koos perega nautimiseks.

Lihapallide koostisosad:

1200 g seahakkliha

2 sibulat

110 g šampinjone

1 muna

0,5 tl musta pipart

10 g soola

pool tšillikauna

punt lehtpeterselli

50 g saia+ 50 g vett saia leotamiseks

ca 100 g maisimannat paneerimiseks

Pane sai veega likku. Tükelda tšillikaun,petersell,  sibul ja seened. Sega omavahel kõik lihapallide koostisosad ning sõtku ühtlaseks taignaks. Kaalu  massist ca 60 g tükid  ja vormi neist käte vahel ilusad pallikesed. Paneeri lihapalle maisimannas.

Lihapallide kaste:

3 spl õli

2 spl jahu

500 ml piima

0,25 tl musta piprt

1 tl soola

0,25 tl kuivatatud küüslaugugraanuleid

0,25 tl kuivatatud peterselli

2 tl tomatipastat; kuhjaga

Kuumuta õli pannil ja lisa sinna jahu. Kuumuta jahu ning lisa piim. Sega saadud segu korralikult vispliga, et kaste saaks ühtlane ja ilma tükkidetta. Lisa sool, maitseained ja tomatipasta. Lase kastmel keema tõusta ning tõsta pann pliidilt.

Pane teisele pannile õli ning küpseta lihapalle mõlemalt poolt, et need jääksid ilusad pruunid. Lihapallid peavad ainult pealt olema mõnusalt pruunid aga seest ei pea olema läbi küpsenud, kuna paneme need pärast ahju.

Pane ahjupannile kaste ning lao panni põhjale kastme sisse lihapallid. Küpseta lihapalle eelkuumutatud ahjus 200 C juures 30 minutit,

Serveeri koos pmõnusate ahjuköögiviljadega.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat