Kleepuvad kaneelised ahjuribid musta sõstra BBQ kastmega

Jaga retsepti

Kes ütleks ära mõnusast pehmest ribist, mis on tulvil mõnusaid maitseid- ilmselt mitte keegi. See retsept oleks mõnusaks sissejuhatuseks kevadisse grillihooaega. Katseta ahjus, et siis juba soojemate ilmade saabumisel seda rooga ka koduaias valmistada.

Ilusaid lihased ribid määrida isevalmistatud maitseaineseguga (rubiga) ja lasta ribidel seista vähemalt üks ööpäev. Seejärel tuleb ribid panna ahjuplaadile ning küpsetada fooliumi all ca 3 tundi madalal kuumusel 150 C juures kuni liha lööb ilusti kondi küljest lahti.

Eemalda foolium ja tõsta ahjutemperatuur 200 C juurde ning määri ribid BBQ kastmega. Küpseta liha veel 10 minutit. Seejärel pööra lihal teine pool ning määri ka teine pool ka BBQ kastmega ning küpseta ka teiselt poolt ca 10 minutit. Võta liha ahjust ning lase seista enne serveerimist ca 5 minutit.

Selle roa valmistamiseks läheb vaja:

ca 2 kg lihast ribi

Maitseainesegu (Rub):

2 spl pruuni suhkrut

1 tl soola

1 tl musta pipart

1 tl suitsupaprikat

1 tl kuivatatud küüslaugugraanuleid

1 tl kuivatatud sibulagraanuleid

0,5 tl sinepiseemneid

0, 25 t cayenne pipart

0,25 tl kaneeli

1 tl suitsusoola

Sega kõik maitseainesegu koostisosad omavahel ning purusta ühtlaseks pulbriks kasutades kas uhmrit või köögikombaini.

BBQ kaste:

100 g musta sõstra toormoosi

25 g tomatipastat+ 50 g vett

25 g tumedat sojakastet

2 spl suhkrut

 

vaata veel: