Parsotto

Jaga retsepti



Veski Mati Pasta ja riisisegust valmistatud risotto laadne toit kuivatatud puravike ja Valio Royal Gouda Red juustuga.
Kui riisist saab risottot ja odrakruubist saab orsottot, siis pasta ja riisi segust saab muidugi parsottot.😊 Eks ole ju huvitav nimi ja maitse on samuti taevalik.😉
Valmistada tuleb seda risotto moodi- hautada madalal kuumusel ja lisada osade kaupa kuuma puljongit.

Koostisosad:
250 g Veski Mati Pasta ja riisi segu
praadimiseks 20 g võid+ pisut toiduõli
1 väike punane sibul (peeneks hakitud)
3 küüslaugu küünt (peeneks hakitud)
25 g kuivatatud puravikke
750 ml sooja kanapuljongit
150 ml valget veini
100 g riivitud Valio Royal Gouda Red juustu
25 g võid
hakitud lehtpereselli

Prae pannil või ja õli segus sibulad ning küüslauk, kuni sibul on muutunud läbipaistvaks. Lisa Veski Mati Pasta ja riisisegu ning kuumuta paar minutit.
Lisa valge vein ja keeda madalal kuumusel kuni vein on peaaegu aurustunud. Lisa kuivatatud puravikud ja hakka lisama väikestes kogustes puljongit. Keeda madalal kuumusel ja sega aeg-ajalt. Kui puljong on  ära keenud lisa uus väike kogus puljongit. Jätka seda tegevust kuni pasta ja riis on pehme. 
Lisa riivitud juust ja sega kuni juust on sulanud. Kõige lõpuks lisa 25 g võid ja hakitud lehtpetersell. Parsotto konsistents peab olema risotto konsistentsile sarnane ehk kergelt taldrikul laialivalguv ning kreemine.
Serveeri kohe.

Head isu!

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab