Pizza Margherita

Jaga retsepti

Toskaana toidureisi 2020 retsept nr.26

Pizza taigen
Sellest kogusest saad 2 õhukest 35 cm läbimõõduga pizzat.

1 pakk kuivpärmi
240 ml sooja vett
420 g jahu+ veel sõtkumiseks
2 sl oliivõli
2 tl soola

Sega pärm veega. Lisa see soolaga segatud jahule ning lisa veel oliivõli. Sega ühtlaseks ja sõtku taigent kuni 5 minutit. Pane taigen õlitatud kaussi ja kata kauss toidukilega. Pane kauss sooja kohta ja lase taignal kerkida kahekordseks.

 
Tomatikaste ja kate:
1 sl oliivõli
1 purk (400 g) tükeldatud tomateid omas mahlas
1 sl värsket peterselli
0,5 tl soola
0,5 tl pipart
240 g riivitud Mozzarellat
10 värsket basiilikulehte
Sega kausis oliivõli, tomatid, oregaano, sool ja pipar.
Jaga taigen kaheks võrdseks osaks ning rulli taigen kaheks õhukeseks 35 cm läbimõõduga ringiks. Jäta ringid seisma 15-20 minutiks.
Kuumuta ahi 260 C-ni.
Jaga tomatikaste kaheks osaks ning määri see pizza põhjadele. Pane ahju 10 minutiks. Võta ahjust ja puista peale Mozzarella ning pane veel kaheksaks minutiks ahju. Tõsta pizza ahjust lisa basiiliku lehed ja serveeri kohe.

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta