Küpsetatud pasta vorstikeste ja nelja juustuga

Jaga retsepti

Toskaana toidureis retsept nr. 10

Täidlane ja maitsev ning saab kiirelt valmistada.

Koostisosad:

220 g vürtsikaid toorvorste, soolikas eemaldatud ja tükkideks lõigatud
100 ml valget veini
2 purustatud küüslauguküünt
85 g Soffrittot
soola, pipart
4 tomatit
200 g Rigatoni pastat
100 g Ricottat
20 g Gran Regale juustu
60 g toorjuustu
50 g Black Gouda juustu
60 g värskeilt röstitud saiapuru
35 g päikesekuivatatud tomateid


Soffritto retsept:
20 ml oliivõli

1 sibul, hakitud
1 porgand, hakitud
1 selleri vars, hakitud
1 kimp lehtpeterselli, hakitud
0,5 tl soola
0,25 tl pipart

Soffrito valmistamiseks kuumuta kõiki koostisosi pannil 5-7 minutit, kuni need on pehmed ja maitsed mõnusalt kokku keenud. Võid valmistada korraga suurema portsu, mida on hea toiduvalmistamise juures kasutada.
Soffrito säilib külmkapis kuni nädal.

Kuumuta ahi 190 C-ni. 
Keeda pasta.
Prae vorstikesed, kuni need on kergelt pruunid.
Lisa vein ja alanda kuumust, kuni vein vaevalt keeb ning kuumuta kuni vein on enamasti aurustunud.
Lisa sofritto, sool, pipar ja tomatid koos mahladega. Kuumuta kastet ca 10 minutit kuni see on paksenenud.
Suures kausis sega Ricotta koos toorjuustu ja küüslauguga ning lisa sorts pasta keeduvett. 
Lisa segule riivitud Gouda ja Gran Regale ning sega ühtlaseks, Lisa nõrutatud pasta ja vorstisegu ning sega hoolikalt.
Õlita ahjuvorm ja lisa sinna saadud mass. Kata saiapuruga. Küpseta ahjus katmata ca 25 minutit või kuni vorm ilusalt kuldpruun.




vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2