Kiire lõhe aasiapärases kookospiimakastmes köögiviljadega

Jaga retsepti

Mõnus kiirelt valmiv aasiapärane roog argipäeva õhtuks. Kookospiim, laim ja ingver moodustavad mõnusa maitsekombinatsiooni.

Koostisosad:

3 sl (25 g) õli 

ca 500 g lõhefileed, lõigatud kolmeks ühesuuruseks tükiks

1 tl (4 g) soola

1 väike sibul, hakitud peeneks (ca 30 g)

2 küüslauguküünt, purustatud (ca 10 g)

2 cm jupp ingverit, kooritud, riivitud (ca 5 g )

400 ml purk kookospiima

1 sl (8 g) laimimahla

1 laim lõigatud sektoriteks

6 lehte (2 g) värsket, hakitud basiilikut

1 väiksem tšillikaun (ca 5 g)

400 g pakk külmutatud köögivilju (broccoli, porgandi ja lillkapsa segu)

100 g värsket-värvilist paprikat

Keeda külmutatud köögivilju kuni need on veel mõnusalt krõmpsuvad.

Maitsesta lõhefileetükid  0,5 tl (2 g) soolaga ning pane need pannile kuuma õli sisse. Küpseta ühelt poolt ca 4 minutit kuni lõhe on kuldpruun ja tuleb pannilt kergelt lahti. Keera tükid ümber ning küpseta teiselt poolt ca 2 minutit. Tõsta lõhetükid taldrikule.

Lisa teine pool õlist ning pane pannile tükeldatud sibul ning prae seda ca 2 minutit. Lisa küüslauk ja ingver ning küpseta veel ca 1 minut. 

Lisa kookosiim ja lase keema tõusta. Keeda ca 10 minutit kuni kaste pakseneb. Lisa laimi mahl ja 0,5 tl (2 g) soola. 

Lisa pannile lõhe, keedetud köögiviljad ja tükeldatud paprika.  Kuumuta ca 3 minutit. Serveeri kohe koos tšilli, laimisektoritega ja värske basiilikuga.

 

  1.  

     

  2.  

vaata veel:

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi  1,5 spl suhkrut 0, 5

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa 2 sibulat 160 ml vahukoort

#mymumisthebestcookever