Kastmes küpsetatud lihapallid

Jaga retsepti

Lihapallid ei jäta kedagi külmaks. Seda rooga võib korraga kohe rohkem teha, siis jätkub seda ka järgmiseks päevaks ja siis maitseb see veelgi paremini.

Lihapallide jaoks läheb vaja:

800 g seahakkliha

2 porgandit

1 sibul

3 suurt küüslaguküünt

1 muna

1 tl soola

0,5 tl jahvatatud musta pipart

50 g kuivikupuru

praadimiseks pisut toiduõli

Sega hakkliha tükeldatud sibula, küüslaugu ja riivitud porgandiga. Lisa muna, sool, must pipar ja kuivikupuru. Vormi saadud segust ümmargused lihapallid ja prae need kuumal pannil kiiresti pruuniks. Seest ei pea lihapallid küpsenud olema – oluline on pruun ja krõbe koorik, mis annab maitset. Pane lihapallid ahjuvormi.

Kastme jaoks läheb vaja:

pisut toiduõli

3 tl jahu

2 dl vett

2 dl kohvikoort

2 spl suitsust BBQ kastet

0,25 tl soola

100 g riivitud juustu

Kuumuta pannil õli ning lisa jahu. Kuumuta jahu ning lisa 2 dl sooja vett. Sega ühtlaseks ning lisa kohvikoor, BBQ kaste ning sool. Keeda kaste valmis ning lisa see lihapallidele. Lisa lihapallidele riivitud juustu.

Küpseta lihapalle eelkuumutatud ahjus 200 C juures 30 minutit.

Serveeri koos riisi või keedetud kartuliga.

 

 

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad