Taipärane roheline karri

Jaga retsepti


In English

Tänanasesse vihmasesse päeva sobib üks maitsev ja vürtsikas karri.
Selle karri valmistamiseks sain idee BBC Good Food ajakirjast. Aga kahjuks ei olnud kõiki originaalretseptis leiduvaid koostisosi meil poest võimalik osta (või siis lihtsalt minul ei ole õnnestunud neid osta), siis asendasin nii mõnegi koostiosa ja mõne koostisosa lisasin ise juurde.
Lõpptulemus sai mõnusalt vürtsikas, sest cayenne´i pipraga ma ei koonerdanud.
Väga maitsev ja soovitan kindlasti proovida, kui aasiapärased toidud meeldivad.

Karripasta:
1 tl koriandriseemneid
0,5 tl vürtsköömenit
1 spl krevetipastat
3 küüslauguküünt (hakitud)
3 šalottsibulat (hakitud)
1, 5 tk cayenne´i pipart- hakitud peeneks (võid panna vähem või rohkem- sõltub kui vürtsikat toitu armastad)
2 cm jupp kooritud ingverit
1 tl jahvatatud kurkumit

Karri pasta valmistamiseks kuumuta koriandriseemneid ja vürtsköömenit pannil, seni kui nende värv hakkab pisut muutuma ja aroomid vabanevad.
Pane kõik uhmrisse ja purusta peeneks pulbriks.
Mässi krevetipasta fooliumisse ja kuumuta fooliumipakikest kummaltki poolt ca 2 minutit. Lase jahtuda.
Lisa uhmrisse küüslauk, sibul, cayenne´i pipar ja ingver. Purusta uhmris kõik ühtlaseks pastaks. Lõpuks lisa krevetipasta ja jahvatatud kurkum ning uhmerda veel, et pasta oleks ühtlane ja korralikult segunenud.
Tee karripasta kogus pooleks ja pane pool kogust külmkappi järgmist karri valmistamist ootama.

Karri
2 x 400 g purki kookospiima
1 sl fariinsuhkrut
6 tk kondita ja nahata broileri kintsu
4 kaffirlaimi lehte( kasutasin kuivatatut versiooni)
2 sl kalakastet
300 g sügavkülmutatud herne-porgandisegu (sulata enne kasutamist täielikult)
1 laimi mahl
1 sl suhkrut
Peale raputamiseks siledalehelist peterselli

Koori kookospiimalt valge hangunud osa ja pane see pannile. Lase sellel keema tõusta ja keeda mõni minut.
Lisa fariinsuhkur ja karripasta ning lase keeda  ca 10 minutit või niikaua kui õli hakkab eralduma.
Lisa kana ja keeruta seda karripasta-kookospiima segus nii, et kõik tükid oleksid ilusti kaetud.
Kalla pannile kookokospiima ülejäänud osa ja lisa kafiirilaimilehed. Hauta kuni kana on pehme ja kaste kokku keenud. Lisa köögviljad ja maitsesta karrit suhkru ja laimimahlaga. Lisa ka kalakaste ning vajadusel soola. Hauta veel mõni minut ja karri ongi valmis.
Serveerimisel raputa peale hakitud peterselli ning serveeri karrit koos hautatud jasmiiniriisiga.




vaata veel:

Eelroad

Ekleerid rukkijahust juustu-peedi täidisega.

  Tuli mõte teha ekleere ja proovida neid küpsetada ainult rukkijahust. Rukis on üks minu lemmiktoorainetest ükskõik mis kujul, kas jahu või helbed. Osadele ekleeritele

Eesti sünnipäev

Mustika- leiva smuutishot

  Mõnus smuutishoti retsept. Sobib hästi tähistamaks Vabariigi aastapäeva.    Vaja läheb: 100 g metsamustikaid 40 g riivleiba 300 g hapupiima/keefiri 2 spl mett  

#mymumisthebestcookever