Pole midagi paremat ühest mõnusast isetehtud pastast, mis on nii kutsuvalt al dente. 🙂
Vaja läheb:
ca 300 g durum nisujahu
3 muna
800 ml vahukoort
3 suurt küüslaugu küünt
50 g päikesekuivatatud tomateid õlis
50 g riivitud Forte juustu
1 tl soola
0,25 tl musta purustatud pipart
Basiilikulehti kaunistuseks
Sega köögikombainis taignaks kokku ca 200 g jahu ja 3 muna. Sõtku taigent köögikombainiga ca 5 minutit- vajadusel lisa jahu. Võta saadud taignapall ja mässi toidukilesse ning pane külmkappi vähemalt 10 minutiks. Samal ajal alusta kastme valmistamist. Puhasta küüslauk ja haki peenikesteks tükkideks. Haki päikesekuivatatud tomatid ca 1*1 cm suurusteks tükkideks.
Kuumuta pannil õli (päikesekuivatatud tomatite purgust) ning lisa sinna küüslauk ja tomatid. Prae saadud segu ca 2 minutit. Lisa pannile vahukoor ja keeda kastet keskmisel kuumusel kuni kaste pakseneb.
Lisa pannile vahukoor ja keeda kastet keskmisel kuumusel kuni kaste pakseneb.Selleks rulli tainas algselt läbi 0-vahe kolm korda – vahepeal tainast kokku voltides. Rulli tainas läbi pastamasina vaheni 6 ning siis lase taignaleht läbi tagliatelle lõikuri. Kui tainas hakkab kokku kleepuma võid rohkelt kasutada jahu, et pasta ei kleepuks.
Lase vesi keema ja keeda pastat ca 3 minutit kuni pasta on al dente ehk siis nii kõva, et
struktuur ikka mõnusalt tunda. Nõruta pasta ja lisa kaste potti. Sega ja serveeri taldrikutele. Raputa ohtralt peale riivitud juustu. Kaunista basiilikulehtede ja mõne riba päikesekuivatatud tomatiga.