Retsept aastast 1864- Makaroni, Italiamalt, küpsetada

Jaga retsepti

Retsept aastast 1864- Makaroni, Italiamalt, küpsetada

Need makaronid murtakse sõrmepikkusteks tükkideks, pestaks siis nad ärra, seataks neid külma wee ja rohkest solaga kema ülles. On nemmad pehmed, kurnataks neid läbbi turslaki, kallatakse nende ülle külma wett, ja on se ärra jooksnud, siis pantaks neid pikkuti ühte woiga wäljamäeritud küpsevagnase, kallataks nende üle woid, puistataks parmesani- ehk hollandi juustu nende ülle, ja tehhaks nenda edasi, kuni se wagen täidetud on. Siis lükataks need ahju, ja küpsetaks need makaronid pealt ilusaks pruniks ja õrnaks. Woi asemel võib ka sinki siiwid senna wahhele panda, ja juustu õerumiste jures woib ka se korik ühes õerutud sada. Sedda rooga antaks wormi sees lauale, ja pandaks üks liud alla.

 

Retsept neljale sööjale

Koostisosad:

200 g linguini pastat

0,5 tl soola (pasta keetmiseks)

50 g sulatatud võid

80 g riivitud kõvajuustu (Parmesan, Forte jne.)

40 g  toorsuitsusingi viile (tükeldatud väiksemateks ca 1*1 cm tükkideks)

Peotäis hakitud käharpeterselli.

 

Keeda sõrmepikkuseks murtud linguinid rohke vee ja 0,5 tl soolaga (järgi pasta valmistaja juhendit). Kurna pasta ja jahuta külma veega. Võta ahjuvorm ja määri see sulavõiga.

Tõsta ahjuvormi pool linguinidest ja pane lusikaga linguinidele pool sulavõist, raputa peale pool riivitud juustust ning toorsuitsusingi tükid. Pane vormi ka teine pool linguinidest, sulavõist ja juustust. Raputa vormile ka hakitud käharpetersell.

Tõsta vorm ahju ning küpseta 200 C juures ca 25-30 minutit, kuni vorm pealt mõnusalt pruun ja krõbe.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300