Retsept kolmele.
Koostisosad:
200 g tükeldatud tomateid omas mahlas
500 g puljongit (kana, köögivilja)
1 väike sibul, peeneks hakitud
2 sl oliivõli
175 g risotto riisi
80 ml valget kuiva veini
200 g poolsuitsuvorsti, kuubikuteks lõigatud
hakitud värsket basiilikut
1 sl võid
30 g riivitud kõva juustu (Parmesan, Forte)
Maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart
Pane ühte potti tükeldatud tomatid ja puljong ning lase segul keema tõusta.
Pane pannile oliivõli ja kuubikuteks tükeldatud poolsuitsuvorst ja prae see mõnusalt krõbedaks. Tõsta suitsuvorst pannilt ja lisa pannile tükeldatud sibul ning prae seda kuni sibul muutub mõnusalt läbipaistvaks.
Kalla pannile riis ja kuumuta seda seni kuni riisiterad on muutnud värvi ehk muutunud klaasjaks.Lisa pannile valge vein ning kuumuta segu kuni vein on ära aurunud.Nüüd hakka lisama kulbitäie kaupa kuuma puljongi-tomati segu. Uus kulbitäis lisa alles siis kui eelmine on peaaegu täielikult imendunud riisi sisse.Keeda riisi koos puljongiga ca 20 minutit samal ajal lisades kogu aeg puljongit ja riisi segades. Segu peab jääma kergelt vedelam. Kui riis on parajaks küpsenud siis lisa või ning juust ja sega. Lõpuks lisa praetud poolsuitsuvorsti kuubikud ning hakitud basiilikulehed. Maitsesta soola ja purustatud musta pipraga.
Serveeri kohe ja serveerimisel võid panniroale raputada riivitud juustu.