Panniroog poolsuitsuvorstiga

Jaga retsepti

Retsept kolmele.

Koostisosad:

200 g tükeldatud tomateid omas mahlas

500 g puljongit (kana, köögivilja)

1 väike sibul, peeneks hakitud

2 sl oliivõli

175 g risotto riisi

80 ml valget kuiva veini

200 g poolsuitsuvorsti, kuubikuteks lõigatud

hakitud värsket basiilikut

1 sl võid

30 g riivitud kõva juustu (Parmesan, Forte)

Maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart

 

Pane ühte potti tükeldatud tomatid ja puljong ning lase segul keema tõusta. 

Pane pannile oliivõli ja kuubikuteks tükeldatud poolsuitsuvorst ja prae see mõnusalt krõbedaks. Tõsta suitsuvorst pannilt  ja lisa pannile tükeldatud sibul ning prae seda kuni sibul muutub mõnusalt läbipaistvaks.

Kalla pannile riis ja kuumuta seda seni kuni riisiterad on muutnud värvi ehk muutunud klaasjaks.Lisa pannile valge vein ning kuumuta segu kuni vein on ära aurunud.Nüüd hakka lisama kulbitäie kaupa kuuma puljongi-tomati segu. Uus kulbitäis lisa alles siis kui eelmine on peaaegu täielikult imendunud riisi sisse.Keeda riisi koos puljongiga ca 20 minutit samal ajal lisades kogu aeg puljongit ja riisi segades. Segu peab jääma kergelt vedelam. Kui riis on parajaks küpsenud siis lisa või ning juust ja sega. Lõpuks lisa praetud poolsuitsuvorsti kuubikud ning hakitud basiilikulehed. Maitsesta soola ja purustatud musta pipraga.

Serveeri kohe ja serveerimisel võid panniroale raputada riivitud juustu.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola