Jamie pisara klimbid

Jaga retsepti


Resept kevade tähistamiseks. Mõnusad muskaatpähkli maitsega klimbid, pancetta ja Valio Gran Regale juust. Super kombo, mida on imelihtne valmistada.

Retsepti idee on pärit Jamie Oliverilt ja nagu ikka väikeste minupoolsete arendustega:
https://www.jamieoliver.com/recipes/egg-recipes/semolina-teardrop-dumplings/

Klimpide koostisosad:
3 M suuruses muna
300 ml piima
200 g nisujahu
200 g mannat
riivitud muskaatpähklit
soola, musta pipart

Kastme koostisosad:
4 punast sibulat
150 g pancettat
100 g Gran Regale juustu (riivitud)
soovi korral serveerimiseks punaseid ahjus grillitud kirsstomateid

Võta 4 punast sibulat (ilma koorimata) ja pane need ahju 200 C juurde 1 tunniks, kuni sibulad on pehmed.

Sega munad piimaga ja lisa jahu ning manna. Maitsesta riivitud muskaatpähkli, soola ja pipraga. Sega ühtlaseks taignaks ja kata kauss toidukilega. Lase taignal seista 30 minutit enne kasutamist.

Kui tainas seisab, siis prae pannil pancetta kuubikud ja lisa röstitud sibulate sisu (hakitud peenemaks). 

Klimpide valmistamiseks lase suures potis keema vesi ja maitsesta see soolaga. Võta metallist köögisõel ja pane sinna pool taignast. Keeva veega poti kohal hakka käe või lusikaga suruma tainast läbi aukude. Nii saad pisikesed pisarakujulised klimbid.


Lase klimpidel keeda 2-3 minutit. Kui need on valmis, siis kurna need läbi sõela ja pane pannile praetud sibula ja pancetta juurde. Sega läbi, et klimbid ei kleepuks kokku.



Valmista ka teisest osast taignast samal meetodil klimbid.Jäta osa klimpide keeduvett alles ning tõsta see kõrvale.

Kui kõik klimbid on valmis ja pannile lisatud, siis kuumuta klimpide, sibula ja pancetta segu ja lisa veidi klimpide keeduvett, et tekiks väheses hulgas kastet. Kõige lõpus lisa riivitud Gran Regale juust. 

Serveeri kohe.



vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350 g värvilisi kirsstomateidsoola, purustatud musta

#mymumisthebestcookever