Texase BBQ kastmes kanakintsud ja seakaelakarbonaad fritüüritud maguskartulitega

Jaga retsepti

In English


Selle toidu valmistamine võtab tavapärasest rohkem aega aga tulemus on seda väärt. Mõnusalt maitseküllane ja isuäratav roog. Liha küpsetamine aeglaselt ja madalal temperatuuril annab lihale mahlasuse ja moppimine BBQ kastmega lisab mõnusa hapukas-magusa maistenüansi.

Maitseainesegu liha maitsestamiseks:
4 spl soola

1 tl vürtsköömenit
1 tl musta terapipart
2 loorberi lehte
1 tl cayenne`i pipart
2 tl suitsupaprikat
1 tl küüslauguhelbeid
60 g fariinsuhkrut
30 g suhkrut

Purusta kõik maitseained, sool ja suhkrud köögikombainis peeneks. Pane saadud segu kaanega suletavasse purki. Osa segu jääb järgmisi kokkamiskordi ootama.

1,5 kg tükk seakaelakarbonaadi
6  broilerikintsu
Maitseainesegu liha maitsestamiseks

Kata kaelakarbonaad ja kanakintsud maitseainesegu. Vaata, et kogu liha oleks ilusti maitseaineseguga kaetud ja masseeri maitseainesegu lihatükkidesse.  Pane tükid kilekottidesse (mina panin vaakumisse) ja lase seista külmkapis vähemalt 24 tundi-  paremkui veelgi kauem. Mina hoidsin 36 tundi.

Samal ajal valmista Texase BBQ kaste. 
200 g ketšupit
100 ml õunaäädikat
100 g tumedat Muscovado suhkrut
1 spl Worchestershire kastet
1 tl suitsupaprika
100 ml apelsinimahla
1 tl kuivatatud küüslauguhelbeid
25 g võid
Pane kõik koostisosad potti ja lase kastmel keeda 5 minutit. Pane kaste purki ja lase jahtuda.
Kastet on rohkem kui vaja ja seda saad kasutada ka muude toitude valmistamise juures. Hoia valmis kastet külmkapis.


Kui liha on seisnud vähemalt 24 tundi võta see kilekottidest välja ja pane ahjuplaadile. Kata ahjuplaat fooliumiga. Küpseta liha 140 C juures 4-5 tundi. 
Eemalda foolium ja kalla potti lihast välja tulnud mahlad. Pintselda lihatükke Texase BBQ kastmega nii, et need oleksid igalt poolt kastmega kaetud. Tõsta ahjus temperatuur 180 C-ni ja küpseta liha ca 20 minutit. Võta liha ahjust välja ja pintselda uuesti üle BBQ kastmega. Pane uuest ahju 180 C juurde 20 minutiks.
Võta liha ahjust välja ja lase lihal puhata ca 20 minutit. Samal ajal võta pott, kus on lihast välja tulnud mahlad ja redutseeri need kastmeks.
Serveeri liha  koos friteeritud maguskartuli ribadega ja kastmega. Kõrvale sobib hästi ka omavalmistatud vürtsikas kurgisalat

vaata veel:

Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa