Mõnus liharoog, mida saab kasutada erinevate nuudli-riisiroogade ja baode valmistamisel.
Vaja läheb:
1,5 spl Hiina viievürtsisegu
3 spl Hiina riisiveini
3 cm värsket ingverit, riivitud
3 küüslauguküünt, riivitud
1,4 kg seaabaliha
5 tl heledat misopastat
5 spl hoisini kastet
5 tl valget suhkrut
2 tl mett, lisaks 3 spl veega segatuna glasuurimiseks
Sega kokku kõik koostisosad välja arvatud glasuurimiseks mõeldud mesi. Masseeri saadud seguga liha, mässi liha toidukilesse ning pane külmkappi üleöö marineeruma.
Järgmisel päeval võta liha külmkapist välja ning lase toatemperatuuril soojeneda. Võta liha marinaadist (marinaad jäta alles) ja aseta ahjuvormi ning kata fooliumiga. Küpseta liha eelkuumutatud ahjus 180 C juures 60 minutit, siis pööra lihal teine pool ning määri liha marinaadiga. Küpseta liha veel 30 minutit fooliumi all. Kasta liha uuesti marinaadiga ning küpseta veel 30 minuttit- seekord ilma fooliumita. Kontrolli kas liha on pehme ja küps. Vajadusel kasta liha veel marinaadiga ning küpseta kuni liha on mõnusalt pehme.
Võta valmis liha ahjust ning pintselda see üle meeglasuuuriga. Lülita ahjul sisse grill ning grilli liha kuuma grilli alla ca 2-3 minutit kuni liha servad on kergelt kõrbenud. Võta liha ahjust ja lase jahtuda toatemperatuurini. Kasuta vastavalt soovitud retseptidele.