Kana telliskivi all

Jaga retsepti

Toskaana toidureis nr.23

See on huvitav retsept, kus kana on lõigatud liblikaks ja vajutatud telliskiviga lapikuks. 
Kui just telliskivi pole varuks, siis siia sobib iga kivi. Pese need ja mässi fooliumisse ning aseta kana nende alla.
Kogus on mõeldud 4-le sööjale
Koostisosad:
1 kana ca 1,5 kg
2 küüslauguküünt
kimp lehtpeterselli, hakitud
1 apelsini koor
20 ml oliivõli
0,5 tl soola
0,5 tl pipart
50 g valget veini
Marinaaadi jaoks:
2 sl punase veini äädikat
50 g oliivõli
120 g valget veini
soola ja pipart maitsestamiseks
Pese kana külma jooksva vee all ning kuivata köögipaberiga. Linnukääridega eemalda  tiivaotsad, liigne rasv ja sabakont. Lõika kana lahti ehk liblikaks.
Sega kokku küüslauk, petersell ja apelsini koor.
Sega kokku marinaadi koostisosad.
Aseta kana nahk ülespoole lõikelauale. Suru küüslaugu-peterselli segu kanale naha alla.
Pane kana marinaadi. Kata ja pane külmkappi ning hoia seal üleöö. Et kana marinaadis korralikult oleks tõsta kanale fooliumisse mässtitud telliskivi (või kasuta ükskõik milllist raskust vajutamise jaoks).  Vahepeal keera kana marinaadis (veel parem kui teed seda mitu korda).
Pane kana oliivõliga määritud ahjupannile nahk ülespole ja kata see  fooliumi mässitud telliskiviga. 
Tõsta pann koos kana ja kiviga ahju ning küpseta 205 C juures ca 30 minutit.
Eemalda kivi ja pööra kana ümber ning küpseta veel ca 40 minutit, kuni kana krõbe ja mõnusalt pruunistunud. 
Võta kana ahjust ja serveerimisalusele ning tükelda. Pannile pane pisut punast veini ja lase lihamahladel ja veinil keema tõusta. Nirista kaste kanale.
Serveeri koos ahjukartulite ja ahjuköögiviljadega. 
Head isu!
Lisage pildiallkiri

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: