Suvikõrvitsa-porgandi lasanje

Jaga retsepti

 Mõnus kerge köögiviljatoit, mida süües süda ei valuta aga maitseelamusi on kuhjaga. 

Sellest kogusest jätkub 3-4 -le. 


Vaja läheb:

250 g suvikõrvitsat

150 g porgandit

120 g juustu

400 g väherasvast seahakkliha

1 sibul

3 purustatud küüslauguküünt

2 spl oliivõli

200 g tomatipüreed (100%)

soola, musta pipart 

Maitseks ürte


Viiluta porgandid ja suvikõrvitsad köögiviljakoorijaga õhukesteks viiludeks. Raputa suvikõrvitsatele soola ning jäta need seisma ca 10-ks minutiks.

Sellel toidu sisse sobivad ideaalselt üleküpsenud suvikõrvitsad, mis ei ole nii mahlased.

Samal ajal valmista kaste. Tükelda sibul peeneks ja prae seda pannil koos küüslauguga oliivõlis kuni sibul on klaasjas. Lisa hakkliha ja küpseta kuni liha on läbi küpsenud. Lisa tomatipüree ning maitsesta soola ja pipraga. Hauta segu ca 10 minutit, et maitsed ühtlustuksid. Võid lisada ka enesele meeldivaid ürte.

Lisa vormi pool porganditest ja pool suvikõrvitsatest. Lisa hakklihasegu ning vajuta see tugevalt vormi. Kata ülejäänud porgandi ja suvikõrvitsaga  ning kõige peale laota juust.

Küpseta ahjus 200 C juures ca 30 minutit, kuni juust on mõnusalt pruunistunud.

Serveeri kohe.


vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab