Kirjud kana-seene-köögiviljavardad magusa küüslaugu marinaadiga

Jaga retsepti

Kogus: 4-le

Valmistamise aeg: 30 minutit + liha marineerimine üleöö

Mõnus värviline ning maitsev grilliroog. Magus-küüslauguses marinaadis kana ning värvilised köögiviljad on mõnusaks kergeks roaks imelisse suveõhtusse.

Koostisosad:

600 g broilerifileed

150 g šampinjone

1 tk punast, kollast paprikat

100 g värvilisi kirsstomateid 

2 tl õli

soola ja musta pipart maitsestamiseks

 

Marinaadiks:

3 küüslauguküünt

25 g sojakastet

25 g magusat tšillikastet

100 g keefiri

2 tl suhkrut

 

Purusta küüslauguküüned ning sega kokku ülejäänud marinaadi koostisosadega.

Lõika kana ca 3×3 cm suurusteks tükkideks. Sega kana marinaadiga ning jäta maitsestuma külmkappi üleöö.

Järgmisel päeval lõika köögiviljad kanaga umbes ühesuurusteks tükkideks. Sega tükeldatud köögiviljad ja seened õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Torka köögiviljad ja seened vaheldumisi kanaga varraste otsa. Küpseta vardaid grillil kuni kana on küpsenud ning mõnusalt pruunistunud.

Retsept valmis koostöös Coop-iga.

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on