pearoad

Pearoad

Peedi-porgandikotletid hakklihaga

Peet ja porgand annavad kotlettidele kergelt magusa maitse ja teevad kotletid mõnusalt mahlaseks. Maitseks on lisatud veidi tšillihelbeid, et anda kotlettidele ka pisut vürtsikust. Kastmeks

Loe edasi...
Pearoad

Aasia stiilis veiseribid

Aasiapärases kastmes veiseribid, mis sobivad serveerimiseks praetud riisi ja ahjus tehtud porganditega. Vaja läheb: 1,2 kg veiseribi 3-4 spl jahu praadimiseks toiduõli 35 g Hoisin

Loe edasi...
Pearoad

Panniroog poolsuitsuvorstiga

Retsept kolmele. Koostisosad: 200 g tükeldatud tomateid omas mahlas 500 g puljongit (kana, köögivilja) 1 väike sibul, peeneks hakitud 2 sl oliivõli 175 g risotto

Loe edasi...
Pearoad

Läätsedega lasanje

Läätsedega lasanje on mõnus ja maitsev sügisene toit. Valmistamine võtab pisut aega aga samas maitseb imeliselt. Vaja läheb: 200 g punaseid läätsi (poolitatud), pestud 1

Loe edasi...
Pearoad

Kastmes küpsetatud lihapallid

Lihapallid ei jäta kedagi külmaks. Seda rooga võib korraga kohe rohkem teha, siis jätkub seda ka järgmiseks päevaks ja siis maitseb see veelgi paremini. Lihapallide

Loe edasi...
Õhtusöök (random)

Suvine kaste

Mõnus suvine kaste, mis sobib hästi värskete kartulite juurde ja ka burgeri vahele.   Vaja läheb: 200 g hapukoort  50 g tomateid (1 väiksema suurusega

Loe edasi...
Pearoad

Taimsed (liha)pallid

Midagi taimset lihatoitude vahele ka. Väga sina peal ma nende toitudega ei ole aga nagu öeldakse harjutamine teeb meistriks. Vaja läheb: 80 g tekstureeritud taimse

Loe edasi...
Pearoad

Char Siu sealiha Chow Mein

Hiina nuudlid, mida on lihtne valmistada ning mis on imeliselt maitsvad. Kes on kord proovinud see soovib neid ikka ja jälle. Koostisosad: 100 g munanuudleid

Loe edasi...
Pearoad

Hiina BBQ seapraad Char Siu

Mõnus liharoog, mida saab kasutada erinevate nuudli-riisiroogade ja baode valmistamisel. Vaja läheb: 1,5 spl Hiina viievürtsisegu 3 spl Hiina riisiveini 3 cm värsket ingverit, riivitud

Loe edasi...
Pearoad

Pelmeenid lihaga

Kui enam poest pelmeene osta ei taha võib neid ka ise teha. See võtab küll aega aga tulemuseks on maitsekad ja mõnusad ampsud. Valmis pelmeene

Loe edasi...
Pearoad

Vareenikud kapsaga

Retsept on pärit Ukraina köögi kokaraamatust ja erineb ehk pisut sellest millise täidisega meie oleme harjunud pelmeene sööma. Aga väga huvitav ja samas ka maitsekas

Loe edasi...
Pearoad

Küüslaugu- mee marinaadis seakael

Mahlane seakael magusas  mee-küüslaugukastmes- lihtsalt ülimaitsev ja kiire argiroog. Vaja läheb: 600 g seakaela tükk 25 g sojakastet 35 g mett 5 küüslauguküünt purustatud 1

Loe edasi...
Pearoad

Sibulavorstid lambasooles

Isetehtud vorstid, mis praadides muutuvad krõbedaks ning vorst on mõnusalt sibulaitseline.  Vorstide jaoks läheb vaja: 1 kg seakaelakarbonaadi 350 g suitsuseapõske, ilma kamarata 25 g

Loe edasi...
Pearoad

Suitsujuustu-küüslauguvorstid

  Ise tehtud vorstid, mis praadides muutuvad krõbedaks ning vorst on mõnusalt juustune ning kergelt suituse küüslaugumaitsega. Vorstide jaoks läheb vaja: 2 kg seakaelakarbonaadi 550

Loe edasi...
Hommikusöök

Chorizo ahjuvorst taignas

Chorizo ahjuvorstid, mis on praetud pruuniks ja hiljem ahjus küpsetatud lehttaignakoorikus ja mõnusas munatäidises. Chorizo ahjuvorstid tegin ka ise. See oli mul elu teine vorstitegu

Loe edasi...
Pearoad

Taipärased Gua Bao´d

Gua Bao-pehmed ja õhulised Bao kuklid, mis on täidetud kleepuva ja maitseka sea triibulihaga. Oh see on täpselt toit minu maitsele. Kõik need lõhnad, mis

Loe edasi...
Pearoad

Koreapärane friteeritud krõbe kana

Krõbe Koreapärana kana, mille kastmele annab mõnusa maitsenüansi Goshujangi tšillipasta. Maitsev ja sõtuvust tekitav. Kana ja marinaadi jaoks läheb vaja: 400 g kanafileed (lõigatud suupärasteks

Loe edasi...
Pearoad

Ploomikaste ja pardifilee

Veidi pidulikum roog pardifilee ja ploomikastmega. Koostisosad: 4 pardifileed soola  purustatud musta pipart Kastmele: 25 ml oliivõli 2 sibulat 500 g siniseid ploome (lõigatud neljaks

Loe edasi...
Kana

Nashville vürtsikad kanakoivad

Mõnus klassikaline retsept krõbedate kanakoibade valmistamiseks. Üks parimates kanaretseptidest ja üks minu lemmikutest. Koostisosad: ca 1, 2 kg kanapoolkoibasid 400 g keefiri 50 g vürtsikat

Loe edasi...
2021 Kögiramat 1864

Klopps lihhaplätskestest

 2021 toiduväljakutse retsept  nr. 9 ja ikka aastast 1864. Selle retsepti jaoks sain abi ka Eesti Rahva Muuseumist. Uurisin sealt mida tähendab töuraliha? Muuseumilt sain

Loe edasi...
2021 Kögiramat 1864

Kartuhwlid täidetud (villitud)

Üks väga huvitav retsept aastast 1864. Siit on näha mida meie esivanemad kunagi söönud on. Täitsa põnevad kartulid ning kindlasti soovitan järele proovida, 2021 Toiduväljakutse

Loe edasi...
Pearoad

Vürtsikas kanakarri

 Mõnus kanakarri, mida serveerida riisi ja mõnusa krõbeda pannileivaga. Koostisosad: Vürtsisegu: 3 tl koriandriseemneid 1/4 tl fenkoliseemneid 2 tl musta piprateri Karri jaoks: 6 tl

Loe edasi...
Pearoad

Wiener schnitzel

Krõbe Viini šnitsel. Algupäraselt tehtud ikka vasikalihast aga kuna kahjuks vasikaliha ei õnnestunud kusagilt hankida, siis tegin seda seavälisfileest ning sai ikka imeliselt krõbe ja

Loe edasi...
Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa 8 viilu toorsuitsupeekoniviilu 1 sl

Loe edasi...
Pearoad

Krõbedad ahjukartulid võiga

Mõnus lisand erinevatele ahjupraadidele. 800 g kartuleid, lõigatud suupärasetks kuubikuteks 2 sl toiduõli 50 g võid kimbuke rosmariini pisut soola kartulikeeduvette. Keeda kartuleid  ca 5

Loe edasi...
Jõulud

Hapukapsaga täidetud hakkliharull

See on mõnus ja maitsekas hakkliharoog, mis näeb välja pisut põnevam ja maitseb veidi jõuluselt. Koostisosad:500 g kodust kotletiseguTäidis  200 g hapukapsast Katteks  2 spl

Loe edasi...
Pasta

Manna Gnocchid

Toskaana toidureisi retsept nr. 35 Teeme seekord midagi eriti maitsvat.  Seest mõnusad ja õhulised ja pealt krõbedad. Tõeliselt mõnus toit sumedasse ja pisut külma sügisõhtusse.

Loe edasi...
Pearoad

Ribid Toskaana stiilis

Toskaana toidureisi retsept nr. 34 Mõnusad ribid, mis on nii hõrgu maitsega…. Vaja läheb:  ca 2 kg veise ribisid, ca 400 g tükid ca 130

Loe edasi...
Köögiviljad

Suvikõrvitsa-porgandi lasanje

 Mõnus kerge köögiviljatoit, mida süües süda ei valuta aga maitseelamusi on kuhjaga.  Sellest kogusest jätkub 3-4 -le.  Vaja läheb: 250 g suvikõrvitsat 150 g porgandit

Loe edasi...
Pearoad

Risotto Primavera

Toskaana toidureisi retsept nr. 25 Mõnus värske ja maitsev risootto, mida lihtsalt peab proovima. Retsept on 4-le. Koostisosad: 100 g rohelisi herneid, värsked, puhastatud 500

Loe edasi...
Pearoad

Pizza Margherita

Toskaana toidureisi 2020 retsept nr.26 Pizza taigen Sellest kogusest saad 2 õhukest 35 cm läbimõõduga pizzat. 1 pakk kuivpärmi 240 ml sooja vett 420 g

Loe edasi...
Kana

Kana telliskivi all

Toskaana toidureis nr.23 See on huvitav retsept, kus kana on lõigatud liblikaks ja vajutatud telliskiviga lapikuks.  Kui just telliskivi pole varuks, siis siia sobib iga

Loe edasi...
Pasta

Lasanje Gius´i raguuga

Toskaana toiduretsept nr. 22 Mõnus klassikaline lasanje raguuga. Täidlane ja maitsev  toit. Kogus on mõeldud kolmele. Vaja läheb: 450 g raguud (vt. blogis retsepti Gius´i

Loe edasi...
Pasta

Trenette pesto ja kartulitega

Toskaana toidureisi retsept nr.21 Retsepti kogustest järkub kolmele. Vaja läheb: 2 väikest kartulit, kooritud ja tükeldatud 1 tl soola 120 g rohelisi ube, puhastatud ja

Loe edasi...
Pearoad

Külluslik Polenta Parmigiana funghi

Toskaana toiduretsept nr. 1Koostisosad:Polenta:160 g polentat350 g külma vettca 500 g keedetud kuuma vett0,5 tl soola0,5 tl pipart50 g võid50 g Cran Regale juustuKaste:3 küüslauguküünt1

Loe edasi...
Pasta

Giusi raguu

Toskaana toidureisi retsept nr. 17Aeglane ja lihtne toit- kauaküpsenud on Toskaana mugavustoit. Niipalju kui on kokkasid on ka erinevaid raguu valmistamise viise.Valmista korraga rohkem ja

Loe edasi...
Pearoad

Meeglasuuriga seasisefilee fenkoliga

Toskaana toiduretsept nr.81 sl fenkoli seemneid1 tl värsket hakitud rosmariini0,5  tl soola0,5 tl musta pipart2 küüslauguküünt, purustatud2 sl mett1 seasisefileed (ca 500g -se kaaluga)2 fenkolit40

Loe edasi...
Pearoad

Risotto krevettidega

Toskaana toidureisi retsept nr. 5Seekord valmistame risottot krevettidega.Retsept on mõeldud kolmele.Koostisosad:1  väike sibul, peeneks hakitud2 sl oliivõli0,5 tl soolamusta jahvatatud pipart200 g Arborio riisi950 g

Loe edasi...
Pearoad

Jõulupraad õunapüree ja sinepiga

Mõnus mahlane ja maitsekas seakülg, mida on madala temperatuuril ja pikalt küpsetatud.Vaja läheb:1.5 kg tükk ilusat läbikasvanud seakülge kamaraga2 spl kuivatatud sibulat1 spl küüslaugupulbrit1 tl

Loe edasi...
Burgerid

Bao kukliga burgerid

Toidureisilt jäid meelde aurutatud kuklid ehk baod, mis maitsesid hästi ja olid imeliselt õhulise konsistentsiga.Aurutatud kuklid sobivad hästi ka burgeri kukliks. Seekord siis burgeri retsept

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Leedu Kugelis

Toidureis on Leedus ja täna me valmistame Kugelist, mis onahjus küpsetatud kartulivorm sibula, singi ja rõõsa koorega. Maitseb hästi ja samas on nii lihtne valmistada.

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Сашні ehk Potato pyzy

Toidureis on jõudnud Valgevenesse ja retseptiks on kartuli pyzy ehk kartulikotletid hakkliha täidisega. Retsepti idee on pärit siit ja olen teinud restepti ka väikesed muudatused:

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Vareenikud

Toidureis on jõudnud Ukrainasse. Täna valmistame vareenikuid.Vareenikud on väga populaarne toit, mis valmistatakse keedetud taignast erinevate täidistega nagu, liha, seened, hapukapsas, marjad, juust jne.Vareenikud, mis

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Char Siew Bao (Char Siu Bao)

Toidureis 2019 on jõudnud Hiina ja tänaseks retseptiks on Char Siu Bao.Need on aurutatud kuklid, mis on täidetud Hiina BBQ sealihaga.BBQ liha retsept pärineb sellelt

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Japanese Yaki Gyoza (praetud pelmeenid)

Seest mahlased, krõbedad ja pruunid väljastpoolt. Need on Jaapani pannil praetud pelmeenid ehk Gyoza, mida ma valmistan Toidureisi 2019 Jaapani peatusel. Valmistamiseks kasutasin neid retsepte

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Kookose Kaukau

Oleme oma Toidureisiga jõudnud Paapua Uus Guineasse.Seekord valmistame küpsetatud bataati (maguskartulit või kaukau´d) kookoskreemiga.Retsept on pärit siit lehelt:https://www.196flavors.com/papua-new-guinea-coconut-kau-kau/Sellest kogusest saad 4 portsjonit.Koostisosad:2 bataati (Kaukau)4 sl

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Aussie meat pie

Toidureis 2019 on lõpuks Austraalias ja kuna seal on populaarsed pirukad, siis otsustasin samuti valmistada seda mõnusat  ja isuäratavat rooga.Retsepti idee on pärit sellelt lehelt:https://adorefoods.com/traditional-australian-meat-pie-recipe/Aga

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Mie Goreng

Todireis on jõudnud Indoneesiasse ja ma mõtlesin pikka aega mida valmistada. Mie Goreng ehk Indonesia stiilis nuudleid on kerge valmistada ja need näevad välja väga

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Indian butter chicken ja paneer

Toidureis on jõudnud Indiasse ja me valmistame India võikana ja paneeri.Retsepti idee on pärit siit:https://www.recipegirl.com/indian-butter-chicken-recipe/Ja paneeri retsept siit:https://healthynibblesandbits.com/how-to-make-paneer/Koostisosad:Kanale70 g vahukoort2 spl sidrunimahla1 tl jahvatatud kurkumit1 tl

Loe edasi...
Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on maitsvad ja põneva nimega ning

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Keenia burger Masala friikartulitega

Toidureis 2019 on jõudnud Keeniasse ja me valmistame ühe tõeliselt suure ja isuäratava burgeri. Ja seda Keenipäraselt koos Masala friikartulitega. Retsepti leidsin siit:http://burgershereandthere.com/2014/01/21/kenyan-burger-recipe/Ja nagu alati minule

Loe edasi...
Pasta

Jamie pisara klimbid

Resept kevade tähistamiseks. Mõnusad muskaatpähkli maitsega klimbid, pancetta ja Valio Gran Regale juust. Super kombo, mida on imelihtne valmistada.Retsepti idee on pärit Jamie Oliverilt ja

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Frango Grelhado ehk Piri-Piri kana

Angola on olnud Portugali koloonia kuni 1975.aastani, kuni iseseisvuse saavutamiseni. Tänu sellele on Angoola köögi road mõjutatud suures osas Portugalist ja sealt imporditud toiduainetest.Pühapäevad on

Loe edasi...
Pasta

Parsotto

Veski Mati Pasta ja riisisegust valmistatud risotto laadne toit kuivatatud puravike ja Valio Royal Gouda Red juustuga.Kui riisist saab risottot ja odrakruubist saab orsottot, siis

Loe edasi...
Pearoad

Mac and Cheese

Mac and Cheese (juustune makaronivorm) Valio Viola murulaugu ja koduaiaürtidega sulatatud juustuga 800g keedetud makarone (pasta tüüp Chiffari lisci) 1 sl toiduõli 85 g Alma Eesti

Loe edasi...
Pearoad

Meekana

Mõnus ja kiire õhtusöök. Maitseb nagu Hiina toidu restoranis 😊Kana:600 g kanafileed0,5 tl soola0,5 tl küüslaugugraanuleidmusta pipart4 sl vettMeekaste:10 spl ketšupit5 spl magusat tšillikastet3 spl

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

BBQ ribid

Sellel nädalal oleme jõudnud Ameerikasse ja mõtlesin päris kaua, mida valmistada. Ameerika on suur ning erinevate kultuuride ja nende traditsiooniliste toitude poolest rikas. Samas on üks

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Poutine rebitud sealihaga

Quebec´i Kanadas võib pidada paigaks kus Poutine alguse sai. See on kooslus friikartulitest, kastmest ja värskest krõmspuvast juustust (valmitamata juustuterast). See on mugavustoit, mis Kanadast

Loe edasi...
Pearoad

Pizza

Pizza aeg 😊 Võta aega ja tee üks korralik pitsa.Kasutasin Jamie Oliver´i Napoli pizza põhja retsept:https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/neapolitan-pizza-base/Taigen tahab külmkapis üleöö kerkida. Aega läheb aga selle eest

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Plokkfiskur

Seekord oleme jõudnud Islandile ja teen toitu kalast.Plokkfiskur on Islandil traditsiooniline toit, mis põhimõtteliselt kujutab endast kalahautist valgest kalast  ja mida valmistatakse tihti tavatoiduna argiõhtutel.Retsepte

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Raggmunk

Seekordne peatuspaik meie reisil on Rootsi ja me valmistame Rootsi kartulipannkooke, mida kutsutakse nimega Raggmunk. Raggmunk on üks tavalisematest Rootsi toitudest, mida serveeritakse lõunaks või

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Karjalanpaisti

Esimene peatus meie reisil on Soome.Soomet tutvustavaks retseptiks valisin  Karjalanpaisti. Traditsionaalselt on tegu vasika- ja sealihast valmistatud pajaroaga, mis on hautatud madalal temperatuuril ning pikka

Loe edasi...
Pearoad

Arroz al horno (Oven baked rice)

In English See on tüüpiline kodutoit Hispaanias, Alicante provintsis. Tõlkes tähendab see ahjus küpsetatud riisi. Retsepte on erinevaid ja siia rooga saab kasutada väga erinevaid

Loe edasi...
Pearoad

Taignakoorikus hakkliharull

See on mõnus ja maitsekas hakkliharoog, mis näeb välja pisut põnevam kui tavaline pikkpoiss.Maitsestatud täidis ja mõnus krõbe lehttaignakoorik.Lihtne valmistada ja tasub kindlasti proovida.Hakkliharulli koostisosad:1

Loe edasi...
Pearoad

Sinimerekarbid kreemjas kastmes

In English Väga maitsev toit, mis sobib imehästi vihmasesse õhtusse. Mõnusad mereannid maitsevad alati imeliselt.Koostisosad1 kg sinimerekarpe2 šalottsibulat25 g juursellerit3 suuremat küüslauguküünt1 tl tšillihelbeid15 g

Loe edasi...
Pearoad

Taipärane roheline karri

In EnglishTänanasesse vihmasesse päeva sobib üks maitsev ja vürtsikas karri.Selle karri valmistamiseks sain idee BBC Good Food ajakirjast. Aga kahjuks ei olnud kõiki originaalretseptis leiduvaid

Loe edasi...
Pearoad

Osso Bucco

  Jamie Oliver, Osso Buco ja slow cooker. Mis neid kolme ühendab? Vastus lihtne- pühapäevane õhtusöök 😀 Näpsasin Jamie Oliveri lehelt https://www.jamieoliver.com/…/member-rec…/recipe-detail/995/ Osso Buco retsepti, tuunisin pisut

Loe edasi...
Pearoad

Broilerifilee (Sous Vide)

Selle aasta lõpetame millegi soolasega, sest maitsemeeled vajavad vaheldust! Aitäh Päkapikkudele, kes tõid vajalikud “agregaadid” Sous Vide meetodil kokkamiseks. Siin esimene katsetus. Koostisosad: 2 broilerifileed

Loe edasi...