Inglisepärane klassikaline suvepuding
Inglise klassika, mis sobib imeliselt ka meie Eesti suvemaitseks. Selles retseptis on kasutatud palju suviseid maitseid maasikaid, vaarikaid ja mustikaid ning kõik see on peidetud
Inglise klassika, mis sobib imeliselt ka meie Eesti suvemaitseks. Selles retseptis on kasutatud palju suviseid maitseid maasikaid, vaarikaid ja mustikaid ning kõik see on peidetud
Rabareriga saiavorm sobib hästi kevad-suviseks magustoiduks ja valmib kiiresti ning selle saab ka ette valmis teha. Saiavormist jagub 6-8 sööjale. Vaja läheb: 300 g
Pisut teistmoodi rabarberikisell, mida saab serveerida magustoidupokaalist ning millele annavad mõnusa maitsenüansi röstitud metspähklid. Selles magustoidus on kissel pigem hapukas ja juurde serveeritud vahukoor magusam.
Tõeliselt lihtne magustoit, mis valmib lihtsalt ning maitseb eriti hästi soojalt ja serveerituna koos jäätisega. Sellest kogusest jagub 6 sööjale Vaja läheb: 3 dl odrahelbeid
Retsept aastast 1864 – Õunamoos küpsetada teist wiisi Koritakse 25-30 sured, küpsed, weiniappud tuiõunad, leikataks neid 4 jausse ja südamed wälja, ja keedetaks neid õige
Väga mõnusad mahlased ja kergelt mõrkja maitsega maiustused, mis sobiva hästi ka Eesti sünnipäevalauale. Kaunistamiseks kasuta kuivatatud rukklille õielehti, nii saad eriti piduliku välimuse. Sellest
Retsept aastast 1864- Pannkokid kartuhwlidega Õige murredat kartuhwlid keedetaks omma korega küpseks, lastaks neid teise päwani seista; siis koritaks ja õerutaks neid riiwi peal. Nüüd
Jõuludeks või jõuluootuse aega sobivad ühed mõnusad Churrosed, mida on maitsestatud apelsinikoore ja jõuluvürtsidega. Sellest kogusest jagub kolmele sööjale. Vaja läheb: 250 g vett 40
Kerge ja mõnus suvine magustoit, millele annab kerge sidrunise noodi Limoncello ja sidrunivõie. Koostisosad: ca 20 Savoiardi küpsist 4 munakollast, M suurus 80 g suhkrut
Jäätis on üks mõnus maiustus, mis on üks minu lemmikutest. Seekord lisasin vanillijäätisesse ka pisut müslit. Ka vanillijäätise enda retsepti on võrreldes tavapärasega muudetud. Osa
Õhulised ja sidrunimaitset täis ekleerid Koostisosad taignale: 250 ml vett 3 g soola 125 g võid 130 g jahu muna ca 180 g ( ca
Mõnus ja kerge mannavaht, mis maitseb ikka väga hästi. Vaja läheb ainult mõnda lihtsalt komponenti ja pisut aega. Koostisosad: 1 l maasikapüreed 200 g suhkrut
Sellest kogusest saad 6 portsjonit. Koostisosad: 2 purki mandariinisektoreid kerges siirupis (nõruta enne kasutamist – mandariinide kaal ilma siirupita ca 175 g) 400 g traditsioonilist
Eks ole see magustoit näeb uhke välja? Tegu ei olegi Espresso Macchiatoga vaid hoopis mõnusa magustoiduga. Kohviga maitsestatud lumepallisupp või siis floating island või hoopis
Toidu väljakutse 2022 retsept nr. 1- Classical Chai Chai, masala Chai või masala tee on Indias väga oluline. Iga leping, mida läbi räägitakse ja sõlmitakse
4-le sööjale Vaja läheb: Ca 60-80 g väikeseid beseeküpsiseid Pistaatsiavahukoorele: 200 ml vahukoort 25 g suhkrut 1-2 tl pistaatsiapähklipastat, kogus sõltub soovitud maitsetugevusest ja pistaatsiapähklipastast.
Suvine kook, mida on lihtne valmistada ning mida ei ole vaja küpsetada. Vaja läheb: 400 g digestive küpsiseid 200 g sulatatud võid näpuotsaga soola 700
Kuidas teha eriti krõbedat saiavormi? Selleks läheb vaja Eesti Pagari külmutatud võisaiu, vanillikastet ja aprikoosimoosi ning imeliselt maitsev magustoit ongi garanteeritud. Vaja läheb: 2 pakki
Klassikaline pasha retsept, mille väikeseks nüansiks on martsipanist katte, mis annab mõnusa särtsu pashale. Sellevõrra panin veidi vähem suhkrut, et pasha liiga magus ei saaks.
Sidrunivõide valmistamiseks läheb vaja: 4 suurt munakollast 135 g suhkrut 1 sl sidrunikoort 80 ml sidrunimahla näpuotsaga soola 85 g võid Pane potti vesi ning
Üks tõeliselt mõnus magustoit, mis on pisut nostalgiline aga samas sellise kaasaegse kikiga. Sellest kogusest saad 4 portsjonit. Vaja läheb: 200 g kuivatatud puuviljade segu
Selle aasta toidu väljakutse kuuendaks koostiosaks on Voastsiperifery pipar. Selle pipra liaanid kasvavad Madagaskari metsade keskel ja võivad ulatuda 10 meetri kõrgusele. Puhas, unikaalne ja
Ah lihtsalt üks mõnus ja lihtne magustoit pühadejärgsesse aega, kui kõik peened koogid ja tordid on söödud. Mulle meeldib kisselli ebaküdoonia hapukas-magus maitse ja rosinatega
Pastéis de nata ehk Portugali kreemikoogid on põnevad spiraalselt lamineeritud taigna poolest, mis on nähtav koogi põhjalt. Krõbe, võine ja kihiline koogikest peidab endas karamelliseeritud
Õuna- kaneelidessert, mis on keerukam ja koosneb tehnoloogiliselt päris mitmest etapist. Tulemus on huvitav ning pisut vaeva väärt. Dessert koosneb õunatäidisest, valge šokolaadivahust (mousse) ja
Üks mõnus ja lihtne kook. Soolakaramelli võib valmis teha varem, et oleks kohe külmkapist võtta. Soolakaramelli valmistamine: 150 g suhkrut 100 g vahukoort 100 g
Eestimaisetest toorainetest kokku pandud magustoit Odrajahuküpsised: 100 g võid 1 muna 75 g suhkrut 200 g odrajahu 100 g nisujahu 0,5 tl soola 1
Nende kookide valmistamiseks läheb vaja silikoonvorme ja sellest kogusest saab sõltuvalt silikoonvormi suurusest 12-14 väikest koogikest. Vaja läheb: Šokolaadiglasuuriga ja moosiga küpsiseid ca 14 tükki,
Ühed igavesti mõnusad ja maheda maitselised pulgakoogid küpsisepurust ning piparkoogipudingust. Kaunistuse võid teha täpselt sellise nagu meeldib😊 Vaja läheb: 200 g Rõngu pagari vanilje
Mõnusad ja maitsvad ning sügisesse sobivad küpsetised. Maitse annavad või, suhkur ja vürtsid. Ja kõiki neid koostisosi pole mitte vähe… Taignale läheb vaja: 240 ml
Sachima on traditsioonaalne Hiina magus küpsetis. See on tihti magusaks ampsuks tee kõrvale. Tegu on desserdiga, mis valmistatakse friteeritud taignast suhkrusiirupi, mee ja pähklitega/Seenete/rosinatega. Sachimal
Pavlova kõrvitsakreemiga on pisut eriline aga samas ikka väga maitsev ka. Lisaks kõrvitsakreemile võid lisada vaarikaid, mahlaseid mandariine ning kirevilja siirupit. Selles koogis jagub kõike
Üks mõnus ja lihtne pokaalimagustoit, mida saab ruttu valmistada ja kohe tarbida. Loomulikult võib mõned tunnid magustoitu ka külmas hoida enne serveerimist. Sulatatud juust annab
Mõnus kreemine saiavorm ahjus küpsetatud õunaviiludega. Mõnus sügisene magustoit. Saiavormi koostisosad: 60 g pehmet võid 11 viilu (ca 300 g) röstsaia 50 g rosinaid 300 g vahukoort
Puhas Prantsuse klassika ja praegusel õunauputuse ajal üks parimates viisidest õunu kasutada. Koogi nimetus on tulnud sellest, õunu on palju ja tainast vähe. Väike taignakogus
Esimeseks septembriks kook Dalgona kohvi ja lehmakommidega. Põhjaks mõnusad Fazer´i Jyväshyvä kaeraküpsised soolakaramelliga. Dalgona kohvi on üks äge leiutis, mis valmib imekiiresti ja on tehnoloogiliselt
Väike edasiarendus Olümpia küpsiste retseptile, mis leidsin raamatust: “Nostalgilised tordid ja koogid” Osa 2; Autor: Eva Pärtel Mõnusad võikreemi täidisega küpsised, mis on kaetud tumeda
Suvine mustikakook, mis on õhuline ja mustikatest pungil ning lisaks kõigele on seda lihtsalt imelihtne teha. Koogile läheb vaja: 300 g jahu 100 g suhkrut
Mõnusad suvised küpsised värske kirsimoosiga. Mõnusad muredad ja hapuka moositäidisega. Koostiosad: 200 g võid 200 g suhkrut 320 g jahu 1 muna 1 tl vanillisuhkrut
Klassikaline kook valgetest sõstardest muretaignapõhjal ja biskviitkattega. Vaja läheb. Muretaigen: 270 g võid 400 g jahu 140 g suhkrut 2 muna 0.5 tl soola 1-
Mõnus suvine tort. Spinatibiskviidi retsept ja algne idee on pärit lehelt https://perenaine.ee/´ Tordi vahel on maasikamoos, kohupiimakreem ja maasikad- üks lihtne ja mõnus kohupiimatort. Biskviit:
Üks suvine mõnus maasikakook, mida on imelihtne valmistada ja mis maitsev hästi. Oma konsistentsilt meenutab see kook pisut Blondie´t – pisut nätske ja taignane. Koogi
Üks mõnus kevadine tulbitort, kus on rohkelt kohupiima ja mõnusad keeksised põhjad. Tordipõhjad: 6 tk munakollast (M suurust) 140 g suhkrut 240 g võid 180
See mõnus magustoit on toredaks üllatuseks igale emale. See on nii lihtne, et selle magustoidu valmistamisega saavad lapsed ise hakkama. Mõnusalt marjane ja suus
Mõnusad pehmed saiarullid, mis on datlitäidisega ja petiglasuuriga. Tegu on datlisõprade unelmate maiustusega. Taigna valmistamine võtab aega üleöö külmkapis aga veidi pingutust ning tulemus on
Retsept aastast 1864. Juba tehti Crème brulèed. Küll pisut teistmoodi kui meie praegu harjunud oleme. Aga sellegipoolest väga põnev ja tasub katsetamist. 2021 toiduväljakutse retsept nr.
Tõeliselt magus amps. Aga kui oled suur magusasõber, siis need küpsised on mõeldud just sulle. Küpsisetaigna jaoks läheb vaja: 145 g võid, toatemperatuuril 300 g
Retsept, kus on palju kohupiima ja kuivatatud puuvilju. Maitseb eriti hästi soojalt klaasi külma piimaga. Taigna jaoks läheb vaja: 25 g pärmi 100 g suhkrut
Kogus 4-le Valmistamisaeg ca 20 minutit + kisselli jahutamiseks ca 2 tundi Kohupiimavahu koostisosad: 400 g Hüva lahjat kohupiima vaniliiniga 200 ml vahukoort 3
Väikesed Prantsuse küpsetised, mis on maitsestatud rummi ja vanilliga. Pehmed sisult ja krõbedad-karamelliseeritud pealispinnalt. Nende küpsetiste jaoks on spetsiaalsed väikesed silindrilised vormid, mis on ca
Mõnusad kohupiimaga donutsid, mille sees on iiriskommid ning peal mõnus karamelline krõbedik. Pehmed ja maitsevad eriti hästi koos klaasi külma piimaga. Koostisosad: 150 g jahu
Cassata on Sitsilia küpsetiste sümbol. Koos Cannoliga on see küpsetis kõige tuntum Itaalia dessert maailmas. Koostisosad. Koogipõhi: 5 muna 150 g suhkrut 150 g nisujahu
Klassikalised inglise koogikesed munakreemiga ja natukese riivitud muskaatpähkliga. Valmistamine ei ole keeruline aga koogikesed maitsevad hästi. Sellest kogusest saad 6 koogikest Vaja läheb: 80 g
Mõnus aga sõltuvust tekitav magustit, mis lihtsalt on imelise maitsega. Blondie küpsetamise juures on oluline seda mitte üle küpsetada, sest see peab olema seest pehme
Kaiserschmarren ehk imperaatori segadus, mis on saanud oma nime Austria imperaatori Franz Jozeph I järgi. See on rebitud ja karamellistatud pannkook, mida serveeritakse moosiga ning
Kogus 4-le Valmistamisaeg ca 20 minutit+ tarretamiseks ca 2 tundi Kohupiimatarretise koostisosad: 200 g Hüva lahjat kohupiima vaniliiniga 100 g 10% hapukoort 0,5 tl
Mõnus kiire ja peaaegu patuvaba vahepala. Koostisosad: 500 g Valio Gefilus Harmoonia maasika-pohla laktoosivaba joogijogurt D-vitamiiniga 3 spl mett Mustikaid Grenadilli seemneid granaatõunaseemneid
Toskaana toiduretsept nr. 37 Mõnus talvine magustoit. Vaja läheb: 6 pirni, tugevat, kooritud ja koos varrega 40 ml sidrunimahla 240 ml punast veini 50 g
Mõnusa maiguga jõulumagustoit. Pudingi jaoks läheb vaja: 1 l piima 2 mandariini koor 1 kaneelipulk 140 g sushi riisi 55 g suhkrut 0,5 tl soola
Siin küpsetises on koos kaks head asja. Cookies ja brownies. Selle küpsetise näol on tegu magusasõprade unistusega. Küpsise kiht: 60g võid, toatemperatuuril 110 g heledat
Sellest kogusest saad ca 16 ekleeri Ekleerid 85 g võid 180 g vett 0,5 tl soola 110 g jahu 3 tk M suurust muna Pane potti vesi,
Burbert koos jõhvika kisselliga on mõnus ja õhuline magustoit. Kisselli jaoks läheb vaja: 250 g jõhvikaid 0,5 l vett 150 g suhkrut 1 tl vanillisuhkrut
Viskiglasuuriga õunafritterid on taevalikud maiustused. Vaja läheb: Õunatäidis: 2 suurt ja kõva õuna- nt Granny Smith, kooritud puhastatud ja lõigatud ca 1 cm kuubikuteks 3
Mõnusalt marjased beseeküpsised Vaja läheb 2 munavalget 175 g sughkrut 20 g külmkuivatatud vaarikajahu Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa pool suhkrust. Vahusta ca 5
Belgia vahvlid, mis on võised ja millele annab särtsu pärlsuhkur, mis lisatakse taignale kõige lõpus ning mis jääb ka pärast vahvlite küpsetamist mõnusalt krõmpsuks. Taignategu
Taigna koostisosad: 25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim.
Mõnus jõuluse maitsega jäätis Retsept 4-le Koostisosad: 170 g pehmeid kuivatatud musti ploome4 munakollast100 g suhkrut400 g kohvikoort (10% rasva)230 g vahukoort1 tl kaneeli 1
Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima. Retsept 4-leKoostisosad: 170 g pehmeid datleid4 munakollast70 g suhkrut400 g kohvikoort (10% rasva)230 g vahukoort1 tl kardemoniKeskmises kausis sega
Parimad rullsaiad üldse. Tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g
Toskaana toiduretsept nr.31 Sügisene retsept, kus saab hästi ära kasutada õunu ja tuua tuppa mõnusat küpsetatud õuna lõhna. See retsept on mõeldud 4-le. Taigna koostisosad:
Kohustuslikud rullsaiad sügisesse. Õuna-kardemoni ja soolakaramelliglasuuriga. Tainas on hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl
Mahlased rullsaiad must sõstarde ja toorjuustuglasuuriga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Täidis:150 g
Suvine magustoit, mida on lihtne valmistada ja maitseb imehästi. Magustoidu jaoks läheb vaja: Küpsetatud puru: 100 g võid 100 g nisujahu 100 g täisterakaerahelbeid 100
Mustikane kodujuustupirukas, mis on suviselt mahlane ja mõnus. Taigen: 315 g jahu 1 tl sool 125 g suhkrut 200 g võid 3-spl külma vett Pane
Toskaana toiduretsept nr.24 Mõnus šokolaadine kook pirnidega. Kogus on mõeldud kaheksale: Koostisosad koogile: 125 g võid+ veel pisut ramekninide määrimiseks 100 g suhkrut 2 muna
Toskaana toidureisi retsept nr.20Seekord siis magustoidu lainel. Valmistame kerge tsitruse noodiga panna cottat.Vaja läheb:võid ramenkini vormide määrimisekspoole apelsini koor, riivitud400 g vahukoort50 g suhkrut näpuotsatäis soola1,5
Selle koogi retsept on tõesti imelihtne aga maitse on lihtsalt üle mõistuse hea. 😊See kook kaob laualt kohutava kiirusega, täpselt nii nagu polekski seda olnud…Aga
Toskaana toiduretsept nr.16Kogus 4-leKoostisosad:2 õunasidrunimahlariivitud muskaatpähklit150 g suhkrut50 g võid25 g röstitud kreeka pähkleidbrioche saia 160 g – lõigatud ca 1,5 cm kuubikuteks1 muna+ 1
Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima.Toskaana toiduretsept nr. 12Retsept 4-leKoostisosad:3 munakollast150 g suhkrut400 g kohvikoort (10% rasva)1 sl sidrunilikööri230 g vahukoort60 g röstitud ja hakitud
Taigna koostisosad: 50 g värsket pärmi 250 ml piima 3 spl suhkrut 1 tl soola 500 g jahu 1 muna 4 munakollast 50 g sulatatud
Toskaana toidureisi retsept nr.4.Seekord siis teeme midagi magusat. 😊Korvikesed, mis näevad välja pisut nagu tulbid ja on täidetud marjade ja mascarapone juustuga.Korvikesed:125 g võid175 g
Hea kerge amps. 😊Lihtne teha ja maitseb hästi.Korvikesed:Siit saad 6 korvikest80 g rukkihelbeid60 g röstitud mandleid120 g kuivatatud datleidmuffinivormide määrimiseks võidPurusta köögikombainis rukkihelbed, datlid ja
Mõnus ja maitsev hommikusöök või vahepala.Antud kogustest saab 2 portsjonit.Koostisosad:1 tops Alma kodujuust 200g crème brulée2 tl chia seemneid10 g kreeka pähkleid1 tk kiivi0,5 tk väga
Mõnus saiavorm, mis kaob laualt väga kiiresti.Seda võib süüa piimaga, maasikatoormoosiga või lihtsalt niisama.Sobib süüa külmalt ja soojalt.Ühesõnaga kõigega ja alati. 😊Koostisosad:5 sl pehmet võid10
Toidureis 2019 on jõudnud koju – talvisele Eestimaale.Selleks puhuks olen kokku pannud kolmekäigulise menüü, mis on valmistatud Eestis kasvanud ja kasvatatud koostiososadest. Eesti toit on hea
Mõnus mahlane piparkook hapu moosi ja suhkruglasuurigaKoostisosad75 g võid+ pisut vormi määrimiseks150 g heledat suhkrusiirupit100 g tumedat Muscovado suhkrut125 ml tumedat õlut0,5 pakk piparkoogimaitseainet150 g
Pavlova on üks mu lemmikutest. Aga jõulude eel sobiks hästi pisut modifitseeritud Pavlova.Kaneeline besee ja täidiseks vahukoor ning mandariintäidis.Besee magusus ja pisut mõrkjas mandariinitäidis annavad
Malva puding on pärit Lõuna-Aafrikast. Leidsin internetist retsepti, mida muutsin vastavalt kodus leiduvatele koostisosadele. Originaalis on kasutatud aprikoosimoosi, mina asendasin selle õunamoosiga. Puding on eiti
Mõnus magustoit pirnide ja proteiinikohupiimakreemiga. Panna cotta:60 ml külma vett7 g želatiini500 g Valio PROfeel pirni proteiinikohupiimakreemi250 ml Alma piima 2,5%250 ml Alma vahukoort 35%60 g rafineerimata
Kleepuv datlipuding on parim magustoit. 😊Retsepti idee on pärit siit, minu poolt nagu ikka väikesed muudatused:https://mkr.7plus.com.au/anne-jennifers-sticky-date-puddingSellest kogusest saad 6 väikest pudingut.Koostisosad:Vahstatud koorRiivitud sidrunikoor kaunistuseksPudingu koostisosad:100
Maiust on väga lihtne valmistada ja see maitseb imehästi. Praetud kaerahelbed:150 g kaerahelbeid80 g Alma Eesti võid50 g suhkrutKaerahelbed praadida võiga ja segada suhkruga.Jogurtikiht:500 g Alma
Üks mõnus suvise tordi retsept, mis näeb välja õige pidulik ja kuhu on kasutatud suurel hulgal metsamustikaid. 😊Tordipõhi:100 g võid200 g tumedat šokolaadi180 g nisujahu1
Kerge suvine magustoit, mis on gluteenivaba ja millele annab mõnusa värvi metsamustika-basiiliku lisand. Mandlibiskviit:2 muna2 spl suhkrut0,25 tl küpsetuspulbrit80 g mandlijahu30 g Valio meiereivõid 82% soolatapisut soola
Jäine suvemaius jogurtist ja maasikatest. Ideaalne sooja suveõhtu grillipeo magustoiduks. Koogipõhi: 140 g purustatud pretzeleid 50 g suhkrut 110 g sulatatud Valio võid
Leedriõie ekstrakt ja rabarber, milline imeline kooslus. 😊 Seda tasub kindlasti proovida.Kergelt hapukas jogurti-vahukoore kreem ja magus mandlijahuga koogipõhi, millesse on segatud röstitud rabarberit ja
Toidureisil küpsetame Jeemeni meekooki. Õhukesed lehelised kihid ja mõnus mesine maitse. Koogi valmistamine võtab aega- eriti just õhukeste lehtede rulliminie ja kihiti vormi asetamine. Kui
Tõeliselt hõrk juustukook, mida tasub küpsetada. Võtab pisut aega aga kui kõik õigesti teha, siis maitseb imehästi 😊. Kõik kes proovisid kiitsid taevani. 😊Vaja läheb:100
Mõnusad hapuka sidruni glasuuriga ekleerid Veski Mati mitmevilja jahusegust.Tavaliselt teen ekleere ikka nisujahust aga seekord otsustasin seda teha pisut teistmoodi.Täidiseks on Alma pasha kohupiimakreem ja
Mõnus maiustus, mida on väga lihtne valmistada. 200 g kaerahelbeküpsiseid 100 g marmelaadikomme 100 g Alma mustika kohupiimakreemi 20 g mustikajahu Purusta kaerahelbeküpsised
Seekord jagan teiega põnevat, väga maitsvat ja imelihtsalt valmivat jäätise retsepti. Retseptis on ainult kolm koostisosa ja jäätis valmib tõepoolest ainult minutiga. Retsepti üheks koostisosaks
In EnglishSellest kogusest saad 8 ramenkini vormitäit kohupiimavormi.Kohupiimavorm3 tk M suurust muna50 g suhkrut100 g sulatatud Alma Eesti võid0,5 tl soola100 g külmutatud mustikaid100 g mannat 2
In English Sellest kogusest saad 5 portsjonit magustoitu. Koostisosad: 20 g röstitud sarapuupähklipuru 90 g nisujahu 25 g tuhksuhkrut 1 tl piparkoogimaitseainet näpuotsaga soola pool
In English Mõnus tort, mis väärib järgi tegemist 😊 Koogipõhjad:50 g tumedat suhkrusiirupit25 g suhkrut 1 muna70 g Alma Eesti võid0,25 tl soodat200 g jahu 2 tl piparkoogimaitseainet
In EnglishMõnus kodune magustoit.Kohupiimapallid on valmistatud vähese jahuga ja seetõttu on need mõnusalt mahlased ja kohupiimased. Maitset annab ka lisatud kardemon. Fritüüris küpsetamine tekitab kohupiimapallidele
In English Seda magustoitu on väga kerge valmistada. Inspiratsiooni sain klassikalisest magustoidust crème caramel. See magustoit on kergem/lahjem versioon klassikalisest retseptist, aga maitseb ikka hästi 😊
In EnglishKaks jäätiseretsepti, millest üks on valmistatud piparmündi ja maasikatega ning teine Vana Tallinna likööris leotatud rosinatega ja digestive küpsistega.Jäätise retsept:4 L munakollast4 spl suhkrut200
In EnglishSuvel tuleb süüa jäätist 😊 – mida siis veel… Küpsised50 g võid40 g heledat Muscovado suhkrut7 kuivatatud aprikoosi70 g jahu 25 g maisihelbeid0,25 tl küpsetuspulbritsoola
Selle saiavormi juures olen saanud inspiratsiooni sellisest küpsetisest nagu “English breadpudding” Et oleks mõnusam süüa küpsetasin neid muffinivormides ja lisasin rabarberit. Vaniljekaste, rabarber ja
Üks tõeline suvine magustoit. Suvi on käes sõbrad 😊 Beseeküpsised: 2 tk L munavalget 125 g suhkrut Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa osade kaupa
Kaks nädalat tagasi Itaalias sain proovida oma elu parimat Tiramisut. Ei tea kas asi oli kevadiselt lõhnavas hommikus või Garda järve hingematvates vaadetes aga
Sellest kogusest saad 4 jäämaiust Koostisosad: 2 dl viljalihaga apelsinimahla 2 tl suhkrut 1 dl Alma Muah maitsestamata jogurtit 0, 5 tl vanilliekstrakti 1. Sega
Minu amps ahvatlust #minumarzipan Kohvi ja valge šokolaadimousse: 100g valget šokolaadi 75 g vahukoort 1 tl lahustuvat kohvipulbrit 1 tl želatiini 1 spl vett 125 g
In English Sellest kogusest saad 7 väikest ramekini vormitäit saiavormi. 200g väikeseid kuivikuid50 g võid100 g rabarberimoosi1 dl rosinaidKaneeli4 munakollast300 ml vahukoort300 ml piima100 g
Üks retsept raamatust “Eesti 100 torti”. Raamatus on palju toredate tordimeistrite retsepte ja näpunäiteid imekaunite tortide valmistamiseks.
Seekord olen jäätiselainel. Tegin kaks vanillijäätise põhja. Ühele neist lisasin röstitud metsapähkli pralineed ja teisele digestive küpsiste puru ning isetehtud soolakaramelli. Lisandid lisasin segudele
Makroonide retsept on pärit siit.😊 Retsepti muutsin pisut- jätsin ära vanilli ja lisasin roosat toiduvärvi, et oleks sõbrapäevale kohane. Ja siis veel need armsad südamed… https://tutti-dolci.com/…/vanilla-bean-macarons-with-raspb…/
Nostalgiline magustoit- särtsu andmiseks keetsin kisselli apelsinmahlast ja lisasin tähtaniisi. Kissell 0,5 l apelsinimahla 0,5 l vett 0,5 dl suhkrut 150 g kuivatatud aprikoose 75
See retsept on õhukeste krõbedate vahvlite küpsetamiseks. Need vahvlid oleks peaaegu tavalised- kui seda kardemoni maitset ei oleks……….. Maitsevad imeliselt😊 3 muna 150 ml suhkrut
See retsept meie peres on väga menukaks osutunud ja sobib just hästi külmadesse ning pimedatesse talveõhtutesse. Valmistada on seda imelihtne. Koostisosad: Purukate 3 dl rukkihelbeid
Jälle midagi Jamie Oliveri retsepti varamust https://www.jamieoliver.com/…/chocolate-rec…/chocolate-pots/ Sobib ideaalselt kõigile šokolaadi armastajate. Šokolaad ja mandariinisiirup sobivad kokku ideaalselt ja magustoit maitseb taevalikult 😋
Retsepti idee on pärit Ants Uustalu koolituselt Tartu Toiduakadeemias. Olen retsepti lisanud talviseid maitseid: Vana Tallinna likööri, pohli ja kardemoni. Retsept 10-le Vaja läheb: