Kohupiimavorm Alma mustikakohupiimakreemist mustikakisselliga

Jaga retsepti

In English

Sellest kogusest saad 8 ramenkini vormitäit kohupiimavormi.

Kohupiimavorm
3 tk M suurust muna
50 g suhkrut
100 g sulatatud Alma Eesti võid
0,5 tl soola
100 g külmutatud mustikaid
100 g mannat
 2 pakki Alma mustika kohupiimakreemi 300 g

Vahusta munad suhkruga ja lisa kohupiim ning sulatatud või.
Lisa sool ja manna ning seda ühtlaseks taignaks.
Valmista ette ramenkini vormid. Selleks määri vormid toiduõliga ja raputa vormi põhja ning servadele mannat. See on vajalik selleks, et kohupiimavorm peale küpsetamist tuleks ilusti vormi servade ja põhja küljest lahti.
Pane tainas ettevalmistatud vormidesse, raputa peale külmutatud mustikad ja küpseta kohupiimavorme ahjus 200 C juures ca 30-35 minutit.

Kui kohupiimavormid küpsevad siis valmista kissell.
Kisselli jaoks on vaja:
350 g mustikaid
150 g suhkrut
700 g vett 
3 tl kartulitärklist+ 50 g vett

Pane potti suhkur, mustikad ja vesi. Lase segul keema tõusta ning keeda ca 5 minutit.
Lisa potti peene joana vees lahustatud tärklis samal ajal kogu aeg kisselli segades. Lase keema tõusta aga ära keeda.

Jahuta nii kohupiimavormid kui kissell enne serveerimist.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.


vaata veel:

Eesti sünnipäev

Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

  Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola