Kaiserschmarren

Jaga retsepti

Kaiserschmarren ehk imperaatori segadus, mis on saanud oma nime Austria imperaatori Franz Jozeph I järgi. 

See on rebitud ja karamellistatud pannkook, mida serveeritakse moosiga ning mis on kas desserdiks või lausa eraldi toidukorraks.

Krõbe, magus, maitsev jne. Tõesti üks põnev variatsioon paknnkoogist kui sellisest.

Allpool toodud kogused on mõeldud 3-4 le sööjale.

Koostisosad:

4 muna

125 g jahu

150 g piima

6 ml konjakit+ veidi veel rosinate leotamiseks

näpuotsaga soola

sidrunikoort, riivitud

15 g võid

90 g suhkrut+ 100 g suhkrut pannkoogi karamelliseerimiseks

25 g rosinaid


Pane rosinad konjakisse likku

Sega blendris munakollased, piim, jahu, rumm, sidrunikoor ja sool.

Vahusta munavalged 90 g suhkruga tugevaks vahuks. Sega vahustatud munavalged taignasse.

Sulata pannil (pann peab olema selline, mille saad ka ahju panna) või ja kalla sinna taigen. Raputa peale konjakis leotatud rosinad. Küpseta pannkooki pliidil ca 2-3 minutit ja tõsta siis pann ahju 170 C juurde ning küpseta kuni pannkook on pealt kuldpruun.

Võta kook ahjust ja rebi kahvlitega tükkideks.

Pane 100 g suhkrut pannile ning kuumuta seda kuni suhkur on sulanud ja pisut karamellistunud. Lina sinna rebitud pannkoogitükid ning keeruta neid karamelliseeritud suhkrus. Serveeri kohe koos moosiga. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.



vaata veel:

Eelroad

Mustast leivast “rullbiskviit” kilu ja munaga

Teeks ühe “rullbiskviidi” Eestile sünnipäevaks? Vaja läheb Eesti Pagari musta vormileiba, kilu, muna ja nipet-näpet veel. Kui rullbiskviit kaunistada vutimunade ja rukkilille õielehtedega ongi pidupäeva

#mymumisthebestcookever