Selle saiavormi juures olen saanud inspiratsiooni sellisest küpsetisest nagu “English breadpudding”
Et oleks mõnusam süüa küpsetasin neid muffinivormides ja lisasin rabarberit.
Vaniljekaste, rabarber ja krõbe sai annavad kokku super mõnusa ja kevadise maitse.
Koostisosad:
12 viilu Eesti Pagari Tosta röstsaia
ca 100 g võid määrimiseks
4 tk L munakollast
200 ml piima
200 ml vahukoort
4 spl suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
50 g heledaid rosinaid
rabarberit
Määri saiad ühelt pool võiga ja aseta need muffinivormi võiga pool vastu muffinivormi.
Koori ja tükelda rabarber ning lisa igasse vormi 3 väikest tükki rabarberit.
Lisa igasse vormi rosinaid.
Valmista vaniljekaste ja lisa igasse muffinivormi vaniljekaste kuni ääreni.
Küpseta 200 C juures ca 30 minutit, kuni saiavormid on pealt ilusad pruunid.
Maitsevad ühtlaselt head nii soojalt kui külmalt.
Vaniljekastme valmistamine:
Sega piim, vahukoor ja vaniljeekstrakt ning kuumuta kuni keemiseni.
Samal ajal sega munakollased suhkruga ja lisa saadud segu ettevaatlikult peenikese joana piima-koore segu hulka. Samal ajal sega kogu aeg, et segu ei kalgenduks.
Kuumuta kuni segu pakseneb pisut, samal ajal segu kogu aeg segades ning lisa muffinivormidesse.