Sidrunivõie

Jaga retsepti

Sidrunivõide valmistamiseks läheb vaja:

4 suurt munakollast

135 g suhkrut

1 sl sidrunikoort

80 ml sidrunimahla

näpuotsaga soola

85 g võid

Pane potti vesi ning lase sellel keema tõusta. Aseta potile kauss munakollaste suhkru, sidrunikoore, sidrunimahla ja soolaga.

Vispelda segu plastist vispliga kuni segu pakseneb, see võtab aega ca 10 minutit. Võta kauss pliidilt ning lisa või kuubikutena. sega kuni või on sulanud ja pane siis sdrunivõie purki ning kata pealt toidukilega. Jahuta täielikult. jahtused sidrunivõie pakseneb. Säilita sidrunivõiet külmkapis kuni 5 päeva.

 

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad