Rabarberikrõbedik odrahelvestega

Jaga retsepti

Tõeliselt lihtne magustoit, mis valmib lihtsalt ning maitseb eriti hästi soojalt ja serveerituna koos jäätisega.  

Sellest kogusest jagub 6 sööjale

Vaja läheb:

3 dl odrahelbeid

1 dl suhkrut

2 dl nisujahu

100 g+ 50 g võid

0,25 tl soola

450 g tükeldatud rabarberit

1 tl kaneeli

100 g fariinsuhkrut

Serveerimiseks vanillijäätist

Rösti odrahelbed kuumal ja kuival pannil. Pane kuumad röstitud odrahelbed kaussi ja sega 1 dl suhkruga. Lase suhkruga segatud helvestel jahtuda. Lisa suhkruga segatud odrahelveste kaussi jahu, sool ja 100 g võid ning näpi koostisosad sõrmedega kokku purukatteks.

Sulata pannil 50 g võid ja lisa fariinsuhkur ning kaneel. Kuumuta pisut, et moodustuks ühtlane segu. Lisa rabarber. Kuumuta rabarberitükke koos või-suhkru seguga seni kuni rabarberist tuleb välja pisut mahla ja rabarber pehmeneb veidi.

Pane küpsetusvormi põhja rabarberi segu ja peale purukate. Küpseta ahjus 200 C juures  ca 25 minutit, kuni krõbedik on pealt ilusalt kuldpruun.

Serveeri rabarberikrõbedikku soojalt koos vanillijäätisega.

vaata veel:

Eelroad

Drakon sushi roll

Mõnus sushi, mida kodus ise teha.  Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.