Datli-kardemoni jäätis

Jaga retsepti

Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima.


Retsept 4-le
Koostisosad:

170 g pehmeid datleid
4 munakollast
70 g suhkrut
400 g kohvikoort (10% rasva)
230 g vahukoort
1 tl kardemoni

Keskmises kausis sega munakollased ja suhkur, kuni need on korralikult segunenud. Lase kohvikoor potis koos datlitega keema ning keeda pisut kuni datlid pehmenevad.
Eemalda segu pliidilt ja lase natuke jahtuda.  Püreesta segu saumikseriga.
Sega pool püreestatud segust munaseguga ning siis lisa see segu ülejäänud kuumale püreele. Alanda pliidi kuumust ja kuumuta segu kuni see pakseneb- see võtab aega ca 5 minutit. Temperatuur ei tohiks segul tõusta üle 72 kraadi.

Tõsta valmis segu kõrvale ja lisa kardemon ning vahukoor.  Pane segu külmkappi ja lase sellel seista 7-8 tundi ja siis valmista jäätisemasinaga jäätis (vastavalt oma jäätisemasina juhendile).



vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku