Suvised jäätised

Jaga retsepti


In English

Kaks jäätiseretsepti, millest üks on valmistatud piparmündi ja maasikatega ning teine Vana Tallinna likööris leotatud rosinatega ja digestive küpsistega.

Jäätise retsept:
4 L munakollast
4 spl suhkrut
200 ml piima
200 ml vahukoort

Kuumuta piima keemiseni. 

Samal ajal sega munakollased ja suhkur. 
Tõsta pott pliidilt ja nirista piima hulka suhkru-muna segu. Sega kogu aeg ja jälgi, et munakollased ei läheks tükki. Tõsta pott pliidile tagasi ja kuumuta madalal kuumusel kuni segu pakseneb (konsistents nagu kissell) samal ajal kogu aeg segades. Jahuta saadud segu ning lisa vahukoor. Valmista jäätis- järgides oma jäätisemasina kasutusjuhendit.

Kui jäätis on valmis sega sisse soovitud täidis  ja pane jäätis sügavkülma tahenema.
HEAD ISU!

Piparmündi-maasikatäidis:
3 vart piparmünti
50 g suhkrut
250 g maasikaid
2 spl peeneks hakitud piparmündi lehti

Tükelda maasikad ja pane need koos piparmündi ja suhkruga madalale kuumusele keema.
Keeda kuni oled saanud paksu täidise. Võta piparmündivarred välja ja viska minema.
Jahuta täidis ning lisa hulka 2 spl peeneks hakitud värskeid piparmündi lehti.


Rosina ja küpsisetäidis:
50 g heledaid väikseid rosinaid
5 tk digestive küpsist
25 g Vana Tallinna likööri

Leota rosinaid likööris üleöö.
Lisa rosinad ja purustatud küpsised jäätisele.



vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli