Ploomi-kaneeli ja ingveri jäätis

Jaga retsepti

Mõnus jõuluse maitsega jäätis

Retsept 4-le

Koostisosad:

170 g pehmeid kuivatatud musti ploome
4 munakollast
100 g suhkrut
400 g kohvikoort (10% rasva)
230 g vahukoort
1 tl kaneeli
1 tl ingverit

Keskmises kausis sega munakollased ja suhkur, kuni need on korralikult segunenud. Lase kohvikoor potis koos ploomidega keema ning keeda pisut kuni ploomid pehmenevad.
Eemalda segu pliidilt ja lase natuke jahtuda.  Püreesta segu saumikseriga.
Sega pool püreestatud segust munaseguga ning siis lisa see segu ülejäänud kuumale püreele. Alanda pliidi kuumust ja kuumuta segu kuni see pakseneb- see võtab aega ca 5 minutit. Temperatuur ei tohiks segul tõusta üle 72 kraadi.

Tõsta valmis segu kõrvale ja lisa kaneel, ingver ning vahukoor.  Pane segu külmkappi ja lase sellel seista 7-8 tundi ja siis valmista jäätisemasinaga jäätis (vastavalt oma jäätisemasina juhendile).
 

 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris