Panna cotta PROfeel pirni proteiinikohupiimakreemi ja pošeeritud pirnidega

Jaga retsepti



Mõnus magustoit pirnide ja proteiinikohupiimakreemiga. 


Panna cotta:
60 ml külma vett
7 g želatiini
500 g Valio PROfeel pirni proteiinikohupiimakreemi
250 ml Alma piima 2,5%
250 ml Alma vahukoort 35%
60 g rafineerimata roosuhkrut

Lase želatiinil külmas vees seista 15 minutit. Suures kausis sega proteiinikohupiimakreem, pool piimast ja pool vahukoorest.
Väikeses potis kuumuta ülejäänud vahukoor ja piim keemiseni. Lisa suhkur.
Eelmada pott pliidilt ja lisa želatiin. Sega vispliga, kuni želatiin on täielikult sulanud.
Ühenda omavahel mõlemad segud. Kalla segu magustoidu pokaalidesse ja lase külmkapis seista kuni see on tardunud.


Pošeeritud pirnid:
4 pirni (pirnid peavad olema kõvad ja mitte väga valminud)
150 g mett
vanillikaun
2 apelsini kooretükki
450 ml vett

Koori pirnid aga jäta pirnidele varred külge. Lisa potti kõik koostisosad ja keeda pirne madalal kuumusel kuni 60 minutit, kui pirnid on pehmed ning õrnad (samas peavad nad hoidma kuju ja ei tohi koost laguneda). Lase pirnidel täielikult jahtuda enne serveerimist.
Kuumuta ülejäänud siirupit, kuni sellest moodustub kleepuv ja tihe glasuur.


Kaunistuseks:
30 g kõrvitsaseemneid
pošeeritud pirnide siirupist keedetud glasuuri.

Serveeri magustoitu koos pošeeritud pirnide, kõrvitsaseemnete ja glasuuriga.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles