Toskaana toiduretsept nr.16
Kogus 4-le
Koostisosad:
2 õuna
sidrunimahla
riivitud muskaatpähklit
150 g suhkrut
50 g võid
25 g röstitud kreeka pähkleid
brioche saia 160 g – lõigatud ca 1,5 cm kuubikuteks
1 muna+ 1 munakollane
75 ml piima
50 ml vahukoort
Kuumuta ahi 190 C juurde. Määri ahjuvorm võiga.
Puhasta õunad ja lõika kuubikuteks. Lisa õunakuubikutele sidrunimahl, riivitud muskaatpähkel ja kolmandik suhkrukogusest. Sega ühtlaseks.
Sulata või. Lisa poolele võikogusele teine osa suhkrust ning sega juurde pähklid. Lisa õunatükid ja saiatükid. Tõsta saadud segu ahjuvormi.
Sega ülejäänud sulatatud või, kolmas osa suhkrust ja muna ning munakollane. Lõpuks lisa vahukoor ja piim. Kalla saadud segu ahjuvormi saiatükkidele.
Raputa peale suhkur ning küpseta ahjus ca 30 minutit kuni saiavorm on pealt mõnusalt pruun.
Saiavormi kõrvale sobib imehästi külm piim.
Eelroad
Langos e. Ungari leib kirsstomatite ja juustumäärdega
Üks ütlemata mõnus suvine snäkk. Pehme leib ja suitsujuustumääre ning magusad kirsstomatid. Tegu on traditsioonilise rasvas küpsetatud Ungari leiva Langos´ega.