Malva puding on pärit Lõuna-Aafrikast. Leidsin internetist retsepti, mida muutsin vastavalt kodus leiduvatele koostisosadele. Originaalis on kasutatud aprikoosimoosi, mina asendasin selle õunamoosiga. Puding on eiti mahlane, kuna lisasin sinna ka virsikutükke ja peale küpsetamist on puding immutatud niinimetatud koore- ja võisiirupiga.
Sellest kogusest sain 6 väikest silikoonivormis küpsetatud pudingit.
Koostisosad:
1 muna
90g suhkrut
100 g jahu
1 tl õunamoosi
15 g sulatatud võid
0,5 tl soodat
pisut soola
1 tl äädikat
2 poolikut tükeldatud konserveeritud virsikut
Siirup immutamiseks:
125 g vahukoort
60 g võid
75 g suhkrut
pisut soola
Virsikupüree serveerimiseks:
Pool purki konserveeritud virsikuid
Püreesta virsikud saumikseriga ühtlaseks.
Vahusta suhkur ja muna tugevaks vahuks. Lisa õunamoos ning sega ühtlaseks. Lisa äädikaga segatud sooda ja sool. Sega taigna hulka või ja jahu.
Lisa taigen ettevalmistatud silikoonivormi aukudesse ja aseta igasse auku taigna sisse mõned tükid virsikut. Küpseta 180 C juures ca 30 minutit.
Samal ajal valmista siirup. Kuumuta vahukoor, suhkur ja või ühtlaseks siirupiks. Maitsesta vähese soolaga.
Torka valmis küpsetatud ja veel soojadesse pudingitesse väikesed augud ja immuta pudingeid siirupiga. Lase jahtuda ja serveeri koos konserveeritud virsikutest valmistatud püreega.
Eelroad
Langos e. Ungari leib kirsstomatite ja juustumäärdega
Üks ütlemata mõnus suvine snäkk. Pehme leib ja suitsujuustumääre ning magusad kirsstomatid. Tegu on traditsioonilise rasvas küpsetatud Ungari leiva Langos´ega.