Martsipanikattega pasha

Jaga retsepti

Klassikaline pasha retsept, mille väikeseks nüansiks on martsipanist katte, mis annab mõnusa särtsu pashale. Sellevõrra panin veidi vähem suhkrut, et pasha liiga magus ei saaks. Tegin esimest korda ning õnnestus hästi ning julgen kõigile soovitada.

1 kg lahjat kohupiima

200 ml vahukoort

4 muna

200 g võid

150 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

100 g rosinaid

50 g kuivatatud aprikoose, lõigatud ca 0,5 sm tükkideks

100 g apelsinikoore sukaadi

50 g röstitud sarapuupähkleid, peeneks hakituna

ca 20 g võid

200 g martsipanimassi

soovi korral kollast toiduvärvi

kaunistuseks šokolaadimune jne.



Suru kohupiim läbi sõela  ja pane potti. Lisa vahukoor, suhkruga vahustatud munakollased, vanillisuhkur, sulatatud või, rosinad, aprikoosid, pähklid ja sukaad Kuumuta segu tasasel tulel pidevalt segades kuni keemiseni. Võta tulelt ja lisa ettevaatlikult vahustatud munavalged. Vala segu marliga vooderdatud sõelale. Lase kausi kohal külmkapis nõrguda ööpäev.

Võta pasha ning pane serveerimistaldrikule. Määri pashale väga õhuke kiht toasooja võid. See on vajalik selleks, et pashas olev niiskus ei leotaks läbi martsipani katet. Värvi martsipan soovi korral kollaseks ning kata sellega pasha. Kaunista vastavalt oma soovile. Hoia pashat enne serveerimist külmkapis.

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll