Sidruni-metspähkli gelato

Jaga retsepti

Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima.
Toskaana toiduretsept nr. 12

Retsept 4-le
Koostisosad:
3 munakollast
150 g suhkrut
400 g kohvikoort (10% rasva)
1 sl sidrunilikööri
230 g vahukoort
60 g röstitud ja hakitud metspähkleid
poole sidruni koor

Keskmises kausis sega munakollased ja suhkur, kuni need on korralikult segunenud. Lase kohvikoor potis peaaegu keema ning eemalda pliidilt. Sega pool koorest munaseguga ning siis lisa see segu ülejäänud osale kuumale kohvikoorele. Alanda pliidi kuumust ja kuumuta segu kuni see pakseneb ning katab puulusikat- see võtab aega ca 5 minutit.
Ära lase segul keema tõusta.
Tõsta valmis segu kõrvale ja lisa liköör ning vahukoor, pähklid ja sidrunikoor. Pane segu külmkappi ja lase sellel seista 7-8 tundi ja siis valmista jäätisemasinaga gelato (vastavalt oma jäätisemasina juhendile).



vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad

Eelroad

Drakon sushi roll

Mõnus sushi, mida kodus ise teha.  Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas