Krõbedatest võisaiadest saiavorm aprikooside ja vanillikastmega

Jaga retsepti

Kuidas teha eriti krõbedat saiavormi? Selleks läheb vaja Eesti Pagari külmutatud võisaiu, vanillikastet ja aprikoosimoosi ning imeliselt maitsev magustoit ongi garanteeritud.

Vaja läheb:

2 pakki Eesti Pagari sügavkülmutatud võisaiu

320 g toidukoort

 3 munakollast

15 g vanillisuhkrut

3 spl suhkrut

50 g võid

400 g aprikoosimoosi

50 g kuivatatud aprikoose, tükeldatud

Küpseta võisaiad vastavalt pakendil olevale juhendile. Jahuta ning lõika pooleks. Määri mõlemale poolele pisut pehmet võid.

Laota saiade alumised pooled ahjuvormi. Raputa saiadele tükeldatud aprikoosid ning määri saiadele moos.

Laota pealmised saiapoolikud (krõbe pool jäta peale) aprikoosimoosile ning kalla üle vanillikastmega.

Vanillikastme valmistamiseks vahusta munakollased suhkrutega. Lase toidukoor keema tõusta ning lisa lusikatäie haaval kuuma toidukoort vahustatud munakollastesse, et  munakollased ei kalgenduks ning temperatuurid ühtlustuksid. Hiljem võid kallata koort juba suuremate kogustega, kuni kõik koor on munakollasega kokku segatud.

Pane vorm ahju küpsema 180 C juurde 20-30 minutiks, kuni vanillikaste on vormi servades mullitama hakanud ning ka kergelt pruunistunud. Võta vorm ahjust ning lase sel täielikult jahtuda enne serveerimist.

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest