
Kleepuvad kaneelised ahjuribid musta sõstra BBQ kastmega
Kes ütleks ära mõnusast pehmest ribist, mis on tulvil mõnusaid maitseid- ilmselt mitte keegi. See retsept oleks mõnusaks sissejuhatuseks kevadisse grillihooaega. Katseta ahjus, et siis

Kes ütleks ära mõnusast pehmest ribist, mis on tulvil mõnusaid maitseid- ilmselt mitte keegi. See retsept oleks mõnusaks sissejuhatuseks kevadisse grillihooaega. Katseta ahjus, et siis

Šokolaadine maius, mis on iga küpsise- ja šokolaadisõbra unistus. Rohkelt karamelli ja valget šokolaadi. Selle küpsetise juures on oluline, et mitte liialdada küpsetamisega, kook peab

Kevadine sidrunikook. Kõik säravad maitsed on kokku saanud üheskevadises koogis. Koogipõhja koostisosad: 100 g mooniseemneid 75 g suhkrut 1 tl vanillisuhkrut 3muna 100 g jahu

2022 toiduväljakutse retsept nr. 12 – Gomasio Gomasio on segu röstitud vürtsidest ja soolast (fleur de sel), mida kasutatakse väga laialdaselt Jaapani köögis. Raputa vürtsisegu

Klassikaline pasha retsept, mille väikeseks nüansiks on martsipanist katte, mis annab mõnusa särtsu pashale. Sellevõrra panin veidi vähem suhkrut, et pasha liiga magus ei saaks.

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab mõnusa kastme lihapallile. Vaja läheb

Kevadised küpsetised, mis sobivad lihavõtteaega. Põhjaks on mõnus mure taigen ja täidiseks kohupiim koos rosinatega ja apelsinikoortest sukaadiga. Viimase lihvi annab aprikoosimoosine glasuur. Vaja läheb:

Sidrunivõide valmistamiseks läheb vaja: 4 suurt munakollast 135 g suhkrut 1 sl sidrunikoort 80 ml sidrunimahla näpuotsaga soola 85 g võid Pane potti vesi ning

Selle aasta toidu väljakutse üheteistkümnendaks koostiosaks on Madras curry. See maitseainesegu on pärit Madrasel, mis on Coromandeli sadam Tamil Nadus, Lõuna-Indias. See sadam oli esimeks

Hiina nuudlid, mida on lihtne valmistada ning mis on imeliselt maitsvad. Kes on kord proovinud see soovib neid ikka ja jälle. Koostisosad: 100 g munanuudleid

Mõnus liharoog, mida saab kasutada erinevate nuudli-riisiroogade ja baode valmistamisel. Vaja läheb: 1,5 spl Hiina viievürtsisegu 3 spl Hiina riisiveini 3 cm värsket ingverit, riivitud

Krõbedad taignakoorikud, mis on täidetud ricottaga ning maitsestatud suhkrustatud apelsinikoortega. Minu meelest on see üks õige kevadine magustoit. Meenutab päikeselist Itaaliat. Vaja läheb täidisele: 500

Selle aasta toidu väljakutse kümnendaks koostiosaks on Trapper Blend. Maitseainesegu on pärit Põhja-Kanadast, mille valmistamisele aitas kaasa õnnelik juhus. Jahimees kallas soolale vahtrasiirupit ning kuna

Kui enam poest pelmeene osta ei taha võib neid ka ise teha. See võtab küll aega aga tulemuseks on maitsekad ja mõnusad ampsud. Valmis pelmeene

Üks tõeliselt mõnus magustoit, mis on pisut nostalgiline aga samas sellise kaasaegse kikiga. Sellest kogusest saad 4 portsjonit. Vaja läheb: 200 g kuivatatud puuviljade segu

Retsept on pärit Ukraina köögi kokaraamatust ja erineb ehk pisut sellest millise täidisega meie oleme harjunud pelmeene sööma. Aga väga huvitav ja samas ka maitsekas

Magusasõprade unistus. Biskviit mandlijahust: 6 muna 150 g suhkrut 110 g mandlijahu 140 g nisujahu pisut soola Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel nisujahu,

See retsept on samuti pärit Ukraina toidu kokaraamatust. Need saiad on õhulised ja maitsekuse annab neile küüslaugu-petersellikate. Ukraina borši kõrvale on need justkui loodud. Vaja

See Ukraina borši retsept on pärit Odessast soetatud kokaraamatust. Pisut muutsin küll toorainete koguseid ja valmistamise viisi. Nimelt on soovitatud supp järelvalmimiseks panna keraamilise potiga

Ukraina retsept, mis pärit Odessast soetatud kokaraamatust. Väga lihtne valmistada ja kiirelt valmiv. Kui mooniseemned on sinu lemmikud, siis see kook on just Sulle. Koostisosad:

Selle aasta toidu väljakutse üheksandaks koostiosaks on Timur berry ehk Timuri pipar. See on väga haruldane piprasort, mida kasvatatkse Nepaali mägedes. Pipral on unikaalsed tsitruselised

Teeks ühe “rullbiskviidi” Eestile sünnipäevaks? Vaja läheb Eesti Pagari musta vormileiba, kilu, muna ja nipet-näpet veel. Kui rullbiskviit kaunistada vutimunade ja rukkilille õielehtedega ongi pidupäeva

Pontšikud hõrgu vanillikreemi, soolakaramelliglasuuri ja pistaatsiapähkli pralineega. Vot see on alles nauding… Mis seal salata, kui kõik need detailid valmis teha, läheb ikka üksjagu aega

Selle aasta toidu väljakutse kaheksandaks koostiosaks on Shichimi Togarashi spice. Maitseainesegu vürstikate ja sidruniliste toonidega. Esimest korda valmistasid seda maitseainesegu Jaapani maitseainete kaupmehed Edo linnas

Sõbrale tuleb sõbrapäevaks teha ikka üks suur sõbrapäeva küpsis. Vaja läheb: 110 g võid 65 g suhkrut 60 g fariinsuhkrut 1 tl vanillisuhkrut 1 muna

Selle aasta toidu väljakutse kuuendaks koostiosaks on Voastsiperifery pipar. Selle pipra liaanid kasvavad Madagaskari metsade keskel ja võivad ulatuda 10 meetri kõrgusele. Puhas, unikaalne ja

Hea ja mõnus suutäis, mida isuga süüa. Röstitud sai ja juust ning rohkelt sibulat on need mis teevad sellest supist hea toidu. Vaja läheb: 650

Selle aasta toidu väljakutse seitsmendaks koostiosaks on Vikingite suitsusool (Viking smoked salt). Suurepärane retsept, mis pärineb Viikingitelt ja taasavastati tänu õnnelikule juhusele. See peenikese struktuuriga

Gua Bao-pehmed ja õhulised Bao kuklid, mis on täidetud kleepuva ja maitseka sea triibulihaga. Sellest kogusest saad 16 Baod. Kuklite valmistamiseks läheb vaja: 450 g

Bao-vastlakuklid maasikamoosi ja vahukoorega. Mõnus magus amps. Sai on mõnusalt pehme ja koos moosi ja vahukoorega maitseb lihtsalt imeliselt. Sellest kogusest saad 16 Bao-vastlakuklit. Kuklite